RUMUNSKI RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE: Oni preko mesa stave OVU STVAR pa bude SOČNO i preuksuno (VIDEO)
Lovačke šnicle, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREUKUSNO

RUMUNSKI RECEPT ZA LOVAČKE ŠNICLE: Oni preko mesa stave OVU STVAR pa bude SOČNO i preuksuno (VIDEO)

Za nedeljni ručak obavezno poslužite ovako pripremljene lovačke šnicle.

Objavljeno: 09:33h

Srbi obožavaju da jedu lovačke šnicle, a mi vam preporučujemo da probate i rumusnki recept. Oni u lovačke šnicle dodaju sastojke koji mogu samo da obogate već odličan ukus mesa, a to su slanina, crveno vino i aromatični začini. Priprema se ne razlikuje mnogo od čuvenog srpskog recepta, jedino što su ovako pripremljene možda za nijansu ukusnije.

Uživajte!

Sastojci:

800 g govedine ili teletine

150 g slanine

3 crna luka

50 g putera

2 ruzmarina

4 čena belog luka

1 kašika brašna

1 kašičica timijana

1/2 kašičice ljute crvene paprike

1 kašičica slatke crvene paprike

so, biber

1 kašičica šećera

400 ml vode

200 ml crvenog vina

1 kašika paradajz paste

Lovačke šnicle
foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

Priprema: U tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu, pa je izvadite na ubrus i dodajte šnicle. Propržite sa obe strane, pa izvadite i meso. U isti tiganj stavite puter, pa kada se istopi dodajte seckani crni luk i ruzmarin. Pržite dok ne omekša, pa dodajte mleveni beli luk. Posle par minuta sipajte brašno, promešajte, vratite slaninu i meso, pa promešajte. Začinite i promešajte, pa sipajte vodu, crveno vino i stavite lovorov list. Umešajte i paradajz pastu, pa promešajte i poklopite. Kuvajte oko 80 minuta. Nakon toga izvadite lovorov list i ruzmarin, pa još malo posolite i pošećerite. Promešajte i servirajte sa pire krompirom.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.