DOKTOR JOCIĆ UPOZORIO NA PROBLEM KOJI LETI POSTAJE MNOGO OPASNIJI: Ako vas poslednjih dana BOLE NOGE pripazite
Dario Jocić, Foto: Printscreen/youtube/tv pink

obratite pažnju

DOKTOR JOCIĆ UPOZORIO NA PROBLEM KOJI LETI POSTAJE MNOGO OPASNIJI: Ako vas poslednjih dana BOLE NOGE pripazite

Povećane temperature šire krvne sudove, i pojačavaju tegobe koje pacijenti imaju. To su bol, žarenje, pečenje, svrab, osećaj težine

Objavljeno:

Naš dr Dario Jocić, govorio je na temu proširenih vena i o načinu na koji se one najčešće mogu manifestovati i lečiti. Doktor je u "Jutarnjem programu" govorio o proširenim venama i čestom problemu koje izaziva vrućina.

- Povećane temperature šire krvne sudove, i pojačavaju tegobe koje pacijenti imaju. To su bol, žarenje, pečenje, svrab, osećaj težine... Komplikuje se venska bolest, može doći i do upala, venskih ekcema odnosno crvenih fleka na nogama. To su tegobe koje se značajno pogoršavaju u letnjem periodu, i pacijenti mi često kažu kada dođu u ovo doba, da im je leti najgore - rekao dr Jocić.

Proširene vene
foto: Profimedia

Doktor je na pitanje da li smemo da se izlažemo Suncu ako imamo proširene vene rekao da često čuje ovo pitanje i da je svaka toplota potencijalni problem koji može da utiče na ovu tegobu. Potom je dodao da ima još stvari koje mogu da utiču na ovaj zdravstveni problem.

- Ako govorimo o masažama, ako su preterano snažne masaže, pritisak je grub i jak, mogu napraviti problem. Ako pacijent ima proširene vene i onda tome dodamo povredu, grublju masažu ili pretopli vosak, može se iskomplikovati. Treba samo biti malo nežniji, ne treba da idete ni na kakav tretman koji ostavlja modrice na koži - istakao je doktor.

Jedino pravo rešenje za proširene vene je operacija, izjavio je dr Jocić.

00:56

EKIPA MAJKE I SNAJKE POMOGLA U OSTVARENJU CILJA MALE NINE: Donirana 300 krofni i novčana pomoć za lečenje njenog oca

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.