LETNJE POSNE KOKOS KOCKE: Kremaste i mirisne, OVAKO IH SIGURNO NISTE PRAVILI! (RECEPT)
Kokos kocke / Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

PREUKUSNO

LETNJE POSNE KOKOS KOCKE: Kremaste i mirisne, OVAKO IH SIGURNO NISTE PRAVILI! (RECEPT)

Ove kocke su kremaste, mirisne i ukusne

Objavljeno:

Kako zamisliti leto bez kokosa? Ukoliko volite ukus i miris ovog orašastog ploda u kombinaciji sa čokoladom, onda su vam sigurno kolači, torte i sladoledi sa njim omiljeno letnje zaslađenje. Kristina Đorđević, poznata kao Vegetarijanka u kuhinji podelila je recept za zdrave kokos kocke, veganske i bez glutena.

Kako navodi, ove kocke su kremaste, mirisne i ukusne! Od svega nekoliko sastojaka dobićete ukusan i zdrav kolač.

SASTOJCI:

Za tamni sloj:

80 g mlevenih oraha

80 g usitnjenih ovsenih pahuljica

10 svežih urmi

7-10 kašika vode

1 puna kašika kakaoa

Za svetli sloj:

50 g usitnjenih ovsenih pahuljica

25-30 g kokosovog brašna/rendanog kokosa

1 zrela banana

malo vode

Za glazuru:

30-40 g čokolade

malo ulja

kokos

PRIPREMA:

Urme preliti vrućom vodom i ostaviti ih tako 20-ak minuta. Nakon toga ih očistiti, ubaciti u seckalicu, dodati 7 kašika vode i lepo samleti. Dodati orahe, pahuljice i kakao, pa sjediniti. Po potrebi dodati još malo vode, kako biste dobili kompaktnu ali čvrstu smesu. Dobijenu smesu rasporediti na papir za pečenje. Ja papir stavim u mali okrugli pleh prečnika 20 cm i u njemu napravim kvadrat od smese.

Za svetli deo, u seckalici sjediniti pahuljice, bananu i kokos, dodavati po kašičicu vode (tek da se svi sastojci povežu), i miksati da se dobije kremasta tekstura. Rasporediti preko tamne smese. Za glazuru, otopiti čokoladu na pari, uz dodatak nekoliko kapi ulja, preliti kolač, posuti kokosom i staviti u frižider da se dobro stegne.

(Espreso / Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.