OVO SU ZNACI RANE TRUDNOĆE: Taj SIMPTOME žene često ZANEMARUJU, a on je KLJUČNI
Ilustracija, Foto: Sam Edwards / Hoxton / Profimedia

MORATE ZNATI

OVO SU ZNACI RANE TRUDNOĆE: Taj SIMPTOME žene često ZANEMARUJU, a on je KLJUČNI

Ovo su simtomi rane trudnoće

Objavljeno:

Simptomi trudnoće mogu biti realtivno od žene do žene, ali je svakako najsigurnije da kada vam kasni ciklus prvo se obatite ginekologu. On će ustanoviti da li ste u drugom stanju i u kom mesecu i da li je neophodno uraditi UZ pregled.

Koji su nesigurni znaci trudnoće?

Nesiguni znaci rane trudnoće su oni koje sama žena prepoznaje. Oni, ako ih je više, prilično tačno mogu da ukažu na postojanje rane trudnoće. To su: mučnina, gađenje, povraćanje, nabreklost u dojkama, učestalo mokrenje, pospanost, kašnjenje menstruacionog ciklusa. Zatim, zatvor, porast telesne temperature do 37,5 steperni Celzijusa, kao i sam osećaj da je u organizmu nešto drugačnije od ranije kako se osećala. Najčešće mučnina, koja je uglavnom jutarnja ali može biti i bilo kada u toku dana, kao i uveče, nabreklost dojki i učestalo mokrenje, prvi registruju. I ovi simptomi dovedu ženu kod ginekologa.

Abortus, Trudnoća, Pobačaj
foto: Profimedia

Kada je najbolje uraditi test za trudnoću?

Najoptimalnije je uraditi ih 5 do 7 dana nakon kašnjenja menstruacije.

Najsigurnije je otići kod ginekologa da se utvrdi postojanje trudnoće. Jedan deo žena je dobro informisan i prvo ode u laboratoriju da uradi nalaz krvi na betaHCG . Nivo hormona betaHCG-a prvo raste u krvi a tek nakon nekog vremena u urinu. Zato je ovo pouzdanije utvrdđivanje trudnoće i ranije od urinarnih testova. Ovaj test se može uraditi već trećeg dana nakon izostanka menstruacije.

Bonus video: Najbolje vakcine za trudnice

01:27

NAJBOLJE VAKCINE ZA TRUDNICE

(Espreso/Trudnoca i zdravlje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.