ZA OVOM TOPLOM SALATOM IZ GRČKE SU SE SRBI POMAMILI: Kada čujete po čemu je POZNATA, nećete razmišljati dvaput
Salata, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

ZA OVOM TOPLOM SALATOM IZ GRČKE SU SE SRBI POMAMILI: Kada čujete po čemu je POZNATA, nećete razmišljati dvaput

Jedna od popularnijih salata jeste i ova čiji se recept nalazi u nastavku. Lepa je na oko, a i jako je ukusna. Idealna je da se napravi onda kada i nemate baš mnogo vremena ili ako ste želite da jedete kasno noću - što i nije preporučljivo

Objavljeno:

Kada pomislimo na Grčku, prva asocijacija kada je reč o hrani jesu giros, musaka i suvlaki. Ali na trpezi ove balkanske države se ne nalazi samo to. Poznata je i po maslinama, siru i ostalim stvarima, pa i po piletini.

Jedna od popularnijih salata jeste i ova čiji se recept nalazi u nastavku. Lepa je na oko, a i jako je ukusna. Idealna je da se napravi onda kada i nemate baš mnogo vremena ili ako ste želite da jedete kasno noću - što i nije preporučljivo.

Sastojci:

4 pileća batka bez kostiju

1 kašičica origana

1 kašičica belog luka u prahu

2 limuna

2 kašike maslinovog ulja

½ glavice crvenog luka

2 čena belog luka

1 šolja pirinča

300 ml pilećeg bujona

1 šolja zelenih maslina

½ šolje izmrvljenog feta sira

peršun

so

biber

Priprema:

Grčka salata
foto: Profimedia

U manjoj posudi pomešajte origano, beli luk i narendanu koricu limuna. Dobro promešajte, pa time istrljajte pileće batake.

Na maslinovom ulju u većem tiganju ispržite batake sve dok ne porumene, pa ih izvadite i stavite na ubrus da se ocede.

Crni i beli luk iseckajte što sitnije i izdinstajte u istom tiganju dok ne postanu providni. Ubacite pirinač koji ste preko noći ostavili da nabubri u vodi i dinstajte sve zajedno uz dodatak soli.

Kad pirinač malo omekša, ubacite i pileći bujon i ostavite da provri. Stavite piletinu u smesu sa pirinčem, a limunove čije ste kore izrendali iscedite i dodajte smesi.

Ceo tiganj ubacite u rernu i pecite do 20 minuta, dok pirinač ne upije svu tečnost. Izvadite iz rerne, pa vratite na ringlu i dodajte masline, ukrasite peršunom i feta sirom, pa poslužite.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.