OVU STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE PRED SPAVANJE, VEOMA JE VAŽNA: Samo tako ćete imati MIRAN SAN
Foto: Profimedia / Antonio Guillen Fernández / Panthermedia /

važno

OVU STVAR OBAVEZNO MORATE DA URADITE PRED SPAVANJE, VEOMA JE VAŽNA: Samo tako ćete imati MIRAN SAN

Telesna temperatura je veoma važna za regulaciju spavanja

Objavljeno:

Da li želite da se osećate dobro? Onda pokušajte da spavate redovnije! Zdravi ljudi znaju da je kvalitetan san veoma važan i da je jedan od ključnih sastojaka dobrog zdravlja. U današnjem članku ćemo se pozabaviti nekim zdravim navikama koje će vam pomoći da za nekoliko nedelja učinite svoje spavanje još boljim!

Tuširanje

Telesna temperatura je veoma važna za regulaciju spavanja. Tuširanje pre spavanja pomaže nam da lakše zaspimo. Topla voda deluje opuštajuće na telo i time poboljšava kvalitet sna.

Nesanica, Spavanje, Krevet
foto: Profimedia

Meditacija

Opustite svoj um uz nekoliko minuta meditacije. Ova praksa ima bezbroj pozitivnih efekata na zdravlje, uključujući spavanje. Izgovorite nekoliko mantri pre svakog spavanja i rezultati će biti vidljivi odmah sledećeg dana.

Vodite dnevnik

Imate li problema da zaspite? Onda treba da počnete da pišete! Istraživanja su pokazala da zapisivanje svega što nam izaziva stres može pomoći da se razbistri um, a pisanje takođe može pomoći u povećanju kapaciteta mozga. Osim toga, stručnjaci kažu da je pisanje savršen način da zaspite.

Čaša vode pre spavanja

Alkohol ne doprinosi boljem snu. Prva čaša alkohola može nam pomoći da zaspimo, ali će u velikoj meri poremetiti spavanje. Iz tog razloga alkohol treba zameniti vodom koja će održavati telo hidriranim.

Spavanje
foto: Profimedia

Pranje zuba

Stručnjaci preporučuju pranje zuba najmanje dva puta dnevno. Ako ovo ne praktikujete, prljavština i bakterije će se brzo razmnožavati i doprineti lošem zadahu i lošem zdravlju vaših zuba.

Trening

Trebalo bi da se znojite pre spavanja. Vežbanje nije samo dobro za vaše zdravlje već i za vaš san! Rezultati brojnih studija pokazuju da vežbanje može značajno da poboljša kvalitet našeg spavanja.

Ostavite po strain modern tehnologiju

Najbolje je držati različite ekrane dalje od spavaće sobe. Ono što izgleda kao bezopasna navika zapravo može stvoriti haos u vašem mozgu koji će vas sprečiti da lako zaspite. Istraživanja su pokazala da plavo svetlo ekrana mobilnih telefona, laptopa i televizora može poremetiti ciklus spavanja. Čak i nekoliko minuta na Instagramu pre spavanja može loše uticati na vaš san!

Majke i snajke:

00:56

MAJKE I SNAJKE Humanitarna akcija za Ninu

(Espreso/Homeology.live)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.