ČUVENA JUGOSLOVENSKA ŠEHEREZADA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA: Nema pečenja, gotova za 20 minuta, RECEPT zlata VREDAN
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

prijatno!

ČUVENA JUGOSLOVENSKA ŠEHEREZADA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA: Nema pečenja, gotova za 20 minuta, RECEPT zlata VREDAN

Recept za čuvenu Šeherezada tortu za koji bi domaćice platila

Objavljeno: 18:06h

Šeherezada torta se pravi u svim svečanim prilikama, a gotova je za svega 20 minuta!

Sastojci:

  • 2 pakovanja turskog keksa
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 1 margarin
  • 10 kasika sećera
  • 500 g šlag krema
  • 2 l mleka
Torta
foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

Priprema:

  1. Skuvati 4 kesice pudinga od karamela u 1 l mleka sa 10 supenih kašika šećera. Sačekati dok se skroz ohladi.
  2. Kada se ohladi, umutiti margarin, i spojiti sa tim pudingom. Dobro umutiti mikserom da se dobije lepa, kremasta masa. Umutite šlag krem sa 1 l mleka. Potrebno vam je 500 g šlag krema.
  3. Pripremite keks. Ovde u prodavnici to zovu turski keks, i to je ustvari petit beurre punjen čokoladom. Jako je tanak, tako da ga ne treba natapati ničim, sam ce povući vlagu od fila.
    Torta
    foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

  4. U veći poslužavnik poređajte keks. Na keks namažite karamel fil. Na fil namažite šlag krem. Nakon toga stavite ponovo keks, pa opet premažite filom, pa šlag kremom, i sve tako dok ne potrošite materijal. Kod mene je imalo 4 reda keksa.
  5. Na zadnji red stavljati fil, i preko šlag kremu, kojom namažete celu tortu, i ukrasite po želji.

Bonus video: Recept za zdrav rolat bez brašna

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.