DIJETA OD ČETIRI DANA PRAVI JE HIT: Kilogrami se TOPE kao ludi, a JEDNU STVAR morate ispoštovati da bi uspela
Dijeta, Foto: Shuterstock

efikasno

DIJETA OD ČETIRI DANA PRAVI JE HIT: Kilogrami se TOPE kao ludi, a JEDNU STVAR morate ispoštovati da bi uspela

Ako ste kasno krenule da razmišljate o tome kako ćete izgledati u kupaćem kostimu, ova dijeta je idealna za vas

Objavljeno: 14:52h

Zdrav život i uravnotežena ishrana su ključni faktori za održavanje optimalnog fizičkog i mentalnog blagostanja. Dijeta bogata raznovrsnim voćem, povrćem, integralnim žitaricama, nemasnim izvorima proteina i zdravim mastima pruža telu sve potrebne hranljive materije.

Hidriranje, redovno vežbanje i pravilan san takođe su važni aspekti zdravog načina života. Ako se opredelite za svežu i neprerađenu hranu, izbegavate preterane konzumacije šećera i transmasnih kiselina, kao i upravljanje porcijama, možete postići izbalansiranu ishranu koja pruža energiju, jača imuni sistem i pomaže u održavanju zdrave telesne težine.

Ishrana, Zdravlje
foto: Profimedia

Samo sveže voće i povrće imaju potrebne materije i elemente. Ova dijeta sadrži veoma malo kalorija i ne treba da se ponavlja više od jednom u četiri meseca, da ne biste uznemirili metabolizam. Potrebno je da pijete puno vode i zelenog čaja, dok ste na dijeti. Prvi dan je prečišćavanje - konzumirate samo sveže ceđeni sok od voća i povrća - narandža, kivi, jabuka, grejp, paradajz, šargarepa, cvekla, spanać ili bilo šta drugo želite. Ovi sveže ceđeni sokovi stimulišu varenje i čiste ceo sistem za varenje. Treba da pijete 6-7 šolja soka ukupno. Drugi dan na meniju je 450 grama sira i 4 šolje jogurta. Rasporedite u 3 obroka.

Ishrana, Zdravlje
foto: Profimedia

Treći dan imate svežu sezonsku salatu sa maslinovim uljem i bez soli i belo kuvano pileće meso za ručak i večeru uz salatu. Četvrti dan je isti kao prvi ili dnevni meni se sastoji samo od sveže isceđenog soka; 6-7 šolja. To su četiri najvažnija dana ishrane. U narednim danima vaša ishrana treba da sadrži dnevno:

  • 4 belanaca
  • sir
  • jogurt
  • ribu i piletinu
  • z2-3 sveže salate

Ovaj režim može trajati više od 4 dana (mislimo na drugi ciklus ishrane) ako je vaš cilj je da smanjite rastući broj kilograma. Jelovnik se sastoji samo od proteina i vlakana, bez šećera i masti, tako da će uspešno smanjiti telesnu težinu. Dok unosite dovoljno vitamina i minerala vaše zdravlje nije u opasnosti. Nakon završene dijete treba da izbegavate nezdravu hranu koja goji, ako ne želite da ponovo vratite težinu izgubljenu pijući ceđene sokove.

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.