MUŠKARCI I ŽENE U DILEMI -JUTARNJI ILI NOĆNI SE*S PITANJE JE SAD: Kad je bolje imati odnose i od čega zavisi?
Dilema: jutranji ili noćni seks, Foto: Alistair Heap / Alamy / Alamy / Profimedia

u spavaćoj sobi

MUŠKARCI I ŽENE U DILEMI -JUTARNJI ILI NOĆNI SE*S PITANJE JE SAD: Kad je bolje imati odnose i od čega zavisi?

Ako ste se ikada pitali kada je najbolje vreme za se*s ujutru ili uveče, možda imamo rešenje dileme za vas

Objavljeno:

Žene i muškarci imaju različit bioritam i preferencije kada je u pitanju seksualna aktivnost. Da biste pronašli kompromis, važno je razumeti te razlike i prilagoditi se partneru. Mnoge žene nisu raspoložene za seks čim otvore oči, zbog različitih faktora kao što su ustajali dah ili potreba za posetom kupatilu. S druge strane, muškarce često privlači spontanost jutarnjeg seksa.

Jutarnji seks ili noćni seks: Koji je bolji izbor?

Svađa, Seks, Ljubav, Potencija, Libido
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

Mnoge žene izbegavaju jutarnji seks jer imaju druge fiziološke potrebe nakon buđenja. Međutim, jutarnja erekcija kod muškaraca je često izraženija zbog veće koncentracije testosterona. Hormoni žena, za razliku od muškaraca, miruju skoro do popodneva. Ova neusklađenost može dovesti do nedostatka želje za seksom s obe strane. Stručnjaci smatraju da je najbolje vreme za seks zapravo tokom dana, na primer između 11 i 17 časova, kada se hormoni oboje partnera nalaze u ravnoteži.

Ipak, libido je pod uticajem različitih faktora, uključujući emocionalne i fizičke komponente. Problemi sa snom i visok nivo stresa mogu smanjiti želju za seksom. Važno je da seks bude spontan i razigran, i da se uživa u njemu bez obzira na deo dana. Odbijanje seksa ujutru može prekinuti spontanost i dovesti do gubitka seksualne želje. Stoga, važno je biti otvoren i prilagodljiv kako biste održali zadovoljavajuću intimnost u vezi.

seks
foto: Profimedia / Andriy Popov / Panthermedia

Bioritam i kompromis u seksu: Muškarci i žene zajedno traže rešenje

Bioritam je jedan od faktora koji utiču na kvalitet seksualnog iskustva. Muškarci i žene se retko slažu u svim aspektima, ali je važno da zajedno pronađu kompromis. Svaka osoba ima svoje preferencije i potrebe kada je u pitanju seks, i važno je da partneri budu otvoreni za razumevanje i prilagođavanje jedni drugima.

Temperament, libido i seksualna zadovoljstva: Različitost je ključ

Seksualna želja i potrebe variraju od osobe do osobe. Nekima je dovoljno da se seksualno iskažu više puta dnevno, dok su drugi zadovoljni i ako se to desi jednom nedeljno. Važno je istraživati, otkrivati i uživati u seksu na način koji odgovara vama i vašem partneru. Kroz ovakav pristup, shvatićete da se neusklađenost bioritma lako može prevazići. Kada je u pitanju jutarnji seks ili noćni seks, najbolje je da tražite odgovor zajedno sa svojim partnerom, jer će svaki par pronaći ono što najbolje odgovara njihovoj dinamici i potrebama.

Iako je komunikacija ključ, postoje suptilni znaci da vaša partnerka želi seks, ovo su neki od njih.

(Espreso/ Lepota & zdravlje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.