EVO ŠTA KAKAO RADI LJUDSKOM ORGANIZMU: Posle ovoga će vam postati NAVIKA da ga pijete
Kakao, Foto: Nic Murray / Alamy / Profimedia

NEVEROVATNO

EVO ŠTA KAKAO RADI LJUDSKOM ORGANIZMU: Posle ovoga će vam postati NAVIKA da ga pijete

Ispijanje kakaa sa marshmallow-sima, malim pjenastim bombonicama koje plivaju po površini ovog veoma zdravog napitka, postalo je vrlo popularno. Ako njih ne možete nabaviti, svoju šolju kakaa ‘’obogatite’’ kremastim šlagom ili ga popijte u slast, bez ičega.

Objavljeno:

Neka vam šolja kakaa dnevno postane navika. Vaš organizam će vam biti veoma zahvalan. Evo zašto... Kakao je poznat kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala i odličan je izvor gvožđa. Osim toga, kakao: - Reguliše nivo šećera i holesterola; - Podstiče bolje pamćenje i pospešuje koncentraciju; - Smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara; - Omekšava kožu

Kakao, Droga, Žurke
foto: Profimedia

Američka asocijacija za unapređenje nauke tvrdi da redovno pijenje kakaa ‘’bistri mozak’’. Flavonoidi u ovom napitku ubrzavaju cirkulaciju i dopremanje kiseonika do mozga se ubrzava.

Naučnici su svrstali kakao u takozvanu ‘’Super hranu’’ a to znači da je on u rangu nara, akai i godži bobica, a takođe tvrde da ima tri puta jače dejstvo na zdravlje organizma od zelenog i crnog čaja. Ako tome dodamo još da nam na niskim temperaturama vruć kakao može zagrejati i opustiti promrzlo telo, da budi nostalgiju i vraća nas u detinjstvo….spremite šoljicu kakaa za sebe i one koje volite, pa u krevet ili u novi radni dan. Na vama je da izaberete.

(Espreso/nadlanu.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.