NAJKREMASTIJA POSNA PLAZMA TORTA: Zbog tog 1 sastojka TRI sloja se TOPE U USTIMA (RECEPT)
Plazma torta, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

recept

NAJKREMASTIJA POSNA PLAZMA TORTA: Zbog tog 1 sastojka TRI sloja se TOPE U USTIMA (RECEPT)

U toku je petrovdanski post i ovo je torta koju će svi zavoleti na orvi ukus

Objavljeno:

Kada jednom probate ovu tortu nećete prestati da je jedete!

Sastojci – donji sloj:

  • 100 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g posnog plazma keksa
  • 200 ml soka od pomorandže / bademovo ili sojino mleko / mineralna voda ili čaj

Fil:

  • 350 ml vode
  • 40 g pudinga sa ukusom vanile
  • 2 kašike šećera
  • 100 g posnog šlaga
  • 200 ml mineralne vode ili obične
  • 50 g margarina
  • 300 g posnog plazma keksa

Gornji sloj / dekoracija:

  • 100 g posnog šlaga
  • 100-120 ml mineralne vode
  • 1-2 kašike posnog Eurokrema
Torta
foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

Priprema:

  • Prvo kuvati puding.
  • 250 ml vode staviti u manju šerpu na vatru da provri.
  • Posebno razmutiti šećer i puding u 100 ml vode.
  • Kada voda provri zakuvati puding, mešati dok se ne zgusne pa skinuti sa vatre.
  • Odmah istresti u veću činiju jer će vam trebati zbog dodavanja sastojaka, prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
  • Zatim praviti donji sloj.
  • Umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati mleveni plazma keks ( moraćete da ga meljete jer posni ima samo u komadu, bar sam ja samo tako našla ).
  • Kada dodate keks uliti sok od pomorandže i sve izmešati.
  • Na tacnu staviti obruč za torte pa celu masu od keksa i poravnati.
  • Staviti u frižider dok se fil hladi.
  • Umutiti šlag sa vodom. Umutiti i ohladjen puding.
  • Dodavati šlag pudingu iz nekoliko puta i mutiti sve zajedno.
  • Na kraju dodati plazme keks, koji ste opet morali da sameljete.
  • Sve izmešati, dobije se fini krem, pa ga celog naneti na donji sloj.
  • Rasporediti pa praviti dekoraciju ili gornji sloj kao što je u videu ili nešto svoje.
  • Umutiti šlag sa vodom, pa dodati eurokrem i sve zajedno umutiti.
  • Naneti na fil, poravnati i odneti tortu da se hladi nekoliko sati.
  • Meni je stajala 3h kada sam snimala video i već sam je poslužila. Možda je mogla još sat vremena samo da bi bila hladnija, inače, lako se seče i baš je kremasta.

Prijatno.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.