AKO VAM TEK OPRAN VEŠ LOŠE MIRIŠE, EVO GDE JE PROBLEM: Uradite OVO i mirisaće NIKAD LEPŠE
Veš, Foto: Profimedia

PROBAJTE

AKO VAM TEK OPRAN VEŠ LOŠE MIRIŠE, EVO GDE JE PROBLEM: Uradite OVO i mirisaće NIKAD LEPŠE

Svaki put kada otvorite mašinu za pranje veša, „zapuhne“ vas neprijatan miris koji dolazi iz nje?

Objavljeno:

Ako već nije, on bi uskoro mogao da se prenese na vaše rublje, a kako biste to sprečili morate da temeljno očistite mašinu.

Uzrok smrada mogu biti razne nečistoće, masnoće i kamenac koji se talože u njezinoj unutrašnjosti. Neprijatnom mirisu takođe pogoduju bakterije i gljivice koje nastaju ako prljavo ili opran veš predugo držimo u mašini pre tj. nakon pranja.

Bakterije i gljivice vole mašine jer su to tamna i vlažna mesta, a dragi su im ostaci deterdženta i omekšivača. Stoga budite oprezni kod doziranja sredstava za pranje i držite se uputstva, nikako nemojte koristiti više od preporučene količine, prenosi Zadovoljna.hr.

Postupak čišćenja mašine iz koje se širi neprijatan miris:

1. U uputstvima o korišćenju mašine pronađite informaciju o pravilnom čišćenju filtera. Zapamtite da bi filter trebalo da čistite jednom mesečno.

2. Pažljivo izvadite posudu za deterdžent. Na njenoj donjoj strani često se nakupljaju gljivice. Bez obzira na to jeste li ih primetili ili niste, dobro izribajte posudu uz pomoć stare četkice za zube i alkoholnog sirćeta.

3. U bubanj ubacite jednu šoljicu sode bikarbone. Odaberite program za pranje na najvišoj temperaturi (90 ili 95 stupnjeva Celzijusa, u zavisnosti od mašine) i u posudu za deterdžent sipajte jedan litar alkoholnog sirćeta.

Ako imate mašinu s gornjim punjenjem, i sodu i sirće odmah ubacite u bubanj. Pustite da mašina odradi celo pranje po tom programu. Kombinacija sode i sirćeta uništiće naslage nečistoća koje su uzrokovale neprijatan miris.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.