STRUČNJAK OTKRIVA ŠTA NIKAKO NE SMETE DA PIJETE U MENOPAUZI: Kilogrami će da se dodaju, a vaše ZDRAVLJE će da tone
Menopauza, Foto: Profimedia

STROGO IZBEGAVATI

STRUČNJAK OTKRIVA ŠTA NIKAKO NE SMETE DA PIJETE U MENOPAUZI: Kilogrami će da se dodaju, a vaše ZDRAVLJE će da tone

Ishrana je važna u svim životnim dobima, a pogotovo za žene koje ulaze u menopauzu

Objavljeno:

Stručnjak za ishranu Kler Džouns objasnila je da se kilogrami posle menopauze prirodno talože, i da bi zbog toga trebalo regulisati ishranu i izbaciti neke namirnice. Jedna od njih je alkohol.

Jedan od glavnih problema koje je Kler otkrila kod žena u menopauzi jeste smanjena aktivnost, što dovodi do grickanja između obroka, do prejedanja, kao i do smanjene mišićne mase.

"Ovaj faktor može dovesti do problema sa spavanjem, do upotrebe alkohola i drugih supstanci, do nepotrebnog grickanja i prejedanja, posebno visokokaloričnom hranom sa niskim nutritivnim sadržajem", rekla je Kler.

Ishrana, Kreme, Detoks, Zdravlje, Lešnik, Paradajz, Zeleni čaj, Sunčanje, Suncokret
foto: Profimedia

Ona je navela da je tokom menopauze najbolje hraniti se po principu 80:20.

"Ako 80% unosa kalorija dolazi od hrane bogate hranljivim materijama, minimalno prerađene hrane, onda možemo da imamo 20% unosa kalorija od ostale hrane koju volimo", objasnila je.

Ispijanje dovoljne količine vode je takođe od vitalnog značaja, a žene bi, kako kaže, trebalo da piju dva litra vode dnevno, jer to podržava gubitak težine na različite načine, a takođe je važno i za dobro opšte zdravlje.

Međutim, žene bi trebalo da smanje unos alkohola, upozorava ona.

Droga, Alkohol
foto: Profimedia

"Treba razmisliti o izbacivanju alkohola zbog uticaja koji ima na našu težinu, na različite načine. Alkohol sadrži sedam kalorija po gramu, tako da tipična boca vina ima oko 600 kalorija. To je otrov, pa ga naša tela prerađuju pre jela, što znači da je veća verovatnoća da će kalorije u hrani koje jedemo biti uskladištene kao mast", navela je Kler Džouns.

Alkohol je jedan od ozloglašenijih napitaka na svetu kad je naše zdravlje u pitanju, zbog toga ga generalno treba što manje konzumirati.

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život:

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/ Lepa&Srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.