DOMAĆICE NE ZNAJU DA OVAJ SASTOJAK DAJE MEKOĆU: Prelijte ga preko KOHA i biće VAZDUŠAST I KREMAST
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

RECEPT

DOMAĆICE NE ZNAJU DA OVAJ SASTOJAK DAJE MEKOĆU: Prelijte ga preko KOHA i biće VAZDUŠAST I KREMAST

Brza i laka priprema

Objavljeno: 18:01h

Jugoslovenski kolač koji svi i dalje obožavaju je koh. Ovaj recept ćete obožavati čim ga jednom probate!

Sastojci:

4 jajeta

4 kašike šećera

Koh, Nemački koh
foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

2 kašike brašna

4 kašike griza

Za preliv:

800 ml mleka

3 kašike šećera

1 vanil šećer

Koh, Nemački koh
foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom.

Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Za to vreme napravite preliv tako što ćete pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok se šećer ne otopi, pa prelijte gotovo kolač. Ostavite da ohladi.

Majke i snajke:

00:50

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.