OVAJ KAUBOJSKI DORUČAK ĆE VAS ODUVATI: Kažu da je PUN POGODAK, a nosi i SPECIJALAN NAZIV
Omlet, Foto: Printscreen/Youtube/One day One recipe

OBRATITE PAŽNJU

OVAJ KAUBOJSKI DORUČAK ĆE VAS ODUVATI: Kažu da je PUN POGODAK, a nosi i SPECIJALAN NAZIV

Postoji mnogo načina da pripremite jaja kao jutarnji obrok, ali ovakav omlet će biti pravo osveženje i pun pogodak za ovu sezonu

Objavljeno: 07:51h

Ako planirate da dan započnete jednim malo drugačijim, a opet veoma jednostavnim doručkom, ovo je odlična ideja.

Postoji mnogo načina da pripremite jaja kao jutarnji obrok, ali ovakav omlet će biti pravo osveženje i pun pogodak za ovu sezonu.

U pitanju je omlet koji sadrži šunku, ali i povrće koje je super dodatak jajima. Reč je o Denver omletu, poznatom i kao vestern omlet - jednom od glavnih fit obroka kauboja. Ukoliko ste već spremali omlet ranije, onda znate da vam sledi brza priprema i ovog jela.

Sastojci:

Jaja
foto: Printscreen Twitter/Namdharak Influence on Reaction

jaja (2, 3, u zavisnosti od vašeg apetita)

šunka

paprika

luk

sir (preporuka kačkavalj)

so

biber

ulje

Priprema:

Veoma je jednostavno. Razbijte jaja u jednu činiju i umutite ih. Dodajte onoliko soli i bibera koliko želite. Zatim šunku, papriku i luk iseckajte na kockice.

U tiganj zagrejte ulje i ubacite papriku i luk. Kada omekšaju, dodajte šunku i pržite je dok ne dobije braonkastu boju. Kada je gotovo, izvadite sve iz tiganja i odložite na stranu.

U novo, zagrajno ulje sipajte umućena jaja. Kada jaja narastu, okrenite ih poput palačinke, kako bi se propržila i druga strana. Preko pospite malo narendanog kačkavalja. Ostavite da se prži nekih 30 sekundi, nakon čega ćete jaja skloniti sa vatre.

Na sredinu omleta naređajte prethodno pržene sastojke i po želji dodajte još malo kačkavalja. Omlet presavijte sa obe strane i time je jelo gotovo.

Postoje različiti načini pripreme ovog omleta. Možete ubaciti koje god povrće želite i možete ga pripremati bez zasebnog prženja, tako što ćete u umućena jaja odah ubaciti kockice povrća i šunke i sve zajedno pržiti. Sve je do načina koji preferirate. Još jedna opcija jeste da napravite veću količinu i sve to ispečete, pa će podsećati na carsku pitu, samo što će jaja preovladavati

Prijatno!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.