TRIK ZA BRZINSKO SUŠENJE VEŠA: Batalite ŽICU, ova stvar će vam pomoći OČAS POSLA
Veš, Foto: Printscreen/Youtube/Smart Fox

SJAJNO

TRIK ZA BRZINSKO SUŠENJE VEŠA: Batalite ŽICU, ova stvar će vam pomoći OČAS POSLA

Verovatno ste se barem jednom u životu našli u situaciji da vam hitno treba odevni predmet koji ste upravo oprali.

Objavljeno:

Ako nemate mašinu za sušenje veša, znate da je proces sušenja ponekad dosta dugačak, posebno ako nam vreme ne ide u prilog. Na suncu i vetru – a posebno na promaji, odeća se može osušiti za otprilike četiri sata.

Kad odeću sušimo u zatvorenom prostoru, taj proces ponekad može trajati ceo dan i noć, a nekim tkaninama treba i do dva dana kako bi se potpuno osušile. U većini slučajeva rubovi debljih odevnih predmeta ostanu mokri pa posežemo za peglom ili pak fenom kako bismo brzinski spasili stvar.

Nasilno sušenje potpuno mokrih tkanina direktnim izvorom toplote može biti štetno u nekim slučajevima pa smo istražili postoji li još kakav trik koji bi nam mogao poslužiti kao pomoć u takvim situacijama.

Trikovi za pomoć u domaćinstvu jedna su od najpopularnijih kategorija na Tik-Toku. I dok su neki od njih samo mamci za klikove i lajkove – drugi zaista funkcionišu. Jedan od njih je genijalni trik influenserke po imenu Karolina, koja redovno objavljuje savete vezane za dom i čišćenje.

Sušenje veša, Sušilica
foto: Printscreen/Youtube/JECA SVAŠTARICA

Njen trik kako brzinsko sušenje odeće ako nemate sušilicu postao je viralan i sakupio preko 200 hiljada pregleda. Za realizaciju ovog trika biće vam potreban veliki peškir za plažu.

Peškir što većih dimenzija postavite na pod i na njega stavite odevni predmet koji želite da osušite. Urolajte ga u peškir i što jače stisnite kolenima, ili zarolajte ručnik u suprotnom smeru. Poenta je da suvi peškir pokupi višak tečnosti iz odevnog predmeta, prenosi Zadovoljna.hr.

Odevni predmet ćete izvaditi skoro suv pa ga nakon toga vrlo brzo možete do kraja osušiti fenom. Majice će, na primer, ako ih stavite na metalni sušač za veš, biti suve za sat do dva, govori Kerolajn.

„Hvala ti što si mi otvorila oči. Probala sam metodu i zaista funkcioniše. Stavila sa tanku majicu i skoro potpuno sam je osušila na ovaj način“, samo je jedan od pozitivnih komentara njenih pratilaca.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.