STARINSKA PITA BEZ KORA NA KOJU SRBI BALAVE: Bolji DOMAĆI doručak NISTE PROBALI (RECEPT)
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvarice manje zbori

preukusno!

STARINSKA PITA BEZ KORA NA KOJU SRBI BALAVE: Bolji DOMAĆI doručak NISTE PROBALI (RECEPT)

Pita bez kora sa mladim lukom osvaja sva čula

Objavljeno:

Ukoliko ste ljubitelj domaćih pita i mladog luka ovaj recept ćete obožavati! Priprema je jeftina i jednostavna:

Sastojci:

  • oko 100 ml vode
  • na vrh kašičice soli
  • 150 grama brašna + još 1/4 šolje brašna
  • 5-6 peruški mladog luka
  • 50 grama rendanog kačkavalja
  • prstohvat sode bikarbone
  • 1/4 šolje gustina
  • 20 grama putera
Mladi luk
foto: Profimedia

Priprema:

  • Sipajte u činiju vodu, dodajte so, pa to razmutite.
  • Potom dodajte brašno, dobro promešajte, pa zamesite rukom dok ne dobijete fino i glatko testo. Oblikujte loptu, pa osstavite da odstoji poklopljeno oko 10 minuta.
  • Zatim presecite loptu testa na četiri dela.
  • Svaki od delova premesite oblikujući nove lopte, pa ponovo poklopite.
  • Sitno iseckajte peruške mladog luka, pa pospite prstohvatom sode bikarbone.
  • Pomešajte u jednoj posudi 1/4 šolje brašna (oko 30-40 grama) i 1/4 šolje gustina, pa promešajte i time pobrašnite radnu površinu.
  • Prebacite loptice testa i razvucite oklagijom u veći krug, dok ne bude svaki prečnika oko 18 cm i ne budu tanki kao kore za pitu.
  • Otopite puter, pa njime premažite sve kore.
  • Jednu po jednu posipajte kačkavaljem i seckanim peruškama, pa motajte kore po želji, najbolje u obliku pisma.
  • Pržite u podmazanom tiganju na srednjoj temperaturi oko dva minuta, pa okrenite i pržite još dva minuta.
00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Lepote Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.