JAPANSKI NUTRICIONISTI OTKRILI VAŽNU STVAR VEZANO ZA MRŠAVLJENJE: Nije bitno SAMO da DORUČKUJETE, OVO je ključ
Granola, Foto: Printscreen YouTube/Purely Elizabeth

dijete

JAPANSKI NUTRICIONISTI OTKRILI VAŽNU STVAR VEZANO ZA MRŠAVLJENJE: Nije bitno SAMO da DORUČKUJETE, OVO je ključ

Ovi rezultati sugeriraju da rano doručkovanje može pozitivno uticati na proces sagorevanja masti i pomoći u postizanju ciljeva vezanih za gubitak težine

Objavljeno:

Vrapci znaju da nutricionisti u većini slučajeva preporučuju doručak kao najvažniji obrok i najbolji način da se započne dan. Zbog toga se uglavnom predlaže nešto što u sebi ima dovoljno proteina, ugljenih hidrata i zdravih masti.

Japanski nutricionisti su međutim došli i do zaključka, kada bi zapravo trebalo da pojedemo naš doručak, odnosno da vreme doručka ima značajnu ulogu u procesu mršavljenja.

Tokom dvanaestonedeljnog kursa mršavljenja, više od stotinu ljudi različitih starosnih grupa učestvovalo je u eksperimentu. Svi su smanjili unos kalorija za samo 100 jedinica i povećali fizičku aktivnost tako što su dodali 1.000 koraka u svoju dnevnu rutinu hodanja.

Doručak komplet lepinja

Doručak
foto: Shutterstock

Na kraju istraživanja, japanski stručnjaci su otkrili fascinantan obrazac. Ispostavilo se da su učesnici koji su doručkovali rano ujutru postizali bolje rezultate u sagorevanju masti. Grupa koja je doručkovala između 6:20 i 7:10 časova postigla je veći uspeh u mršavljenju u poređenju sa grupom koja je doručkovala između 8:10 i 9:15 časova.

Ovi rezultati sugeriraju da rano doručkovanje može pozitivno uticati na proces sagorevanja masti i pomoći u postizanju ciljeva vezanih za gubitak težine. Dakle, uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, prilagođavanje vremena doručka može biti korisna strategija za one koji žele da poboljšaju svoju telesnu kompoziciju.

Važno je napomenuti da svako telo funkcioniše na svoj način, pa je važno prilagoditi ove preporuke individualnim potrebama i konsultovati se sa stručnjakom za ishranu pre donošenja značajnih promena u ishrani.

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost:

03:14

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost

(Espreso/ Naj Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.