OVO CVEĆE POSADITE ZA BLAGOSTANJE VAŠE PORODICE: Predivno IZGLEDA i MIRIŠE, donosi SREĆU!
Jasmin, Foto: Profimedia

cveće u domu

OVO CVEĆE POSADITE ZA BLAGOSTANJE VAŠE PORODICE: Predivno IZGLEDA i MIRIŠE, donosi SREĆU!

Što se tiče đubrenja početak ishrane biljke počinje u aprilu i završava se krajem leta

Objavljeno:

U Indiji poštuje se kao božanstvo, Kinezi od njega spremaju čaj, a porodica Guči je iskoristila maksimalno njegovo mirisno svojstvo….

Zelena stabljika i beli cvet jakog mirisa mnoge podseća na Orjent ili Mediteran, a sve na spokoj i blaženstvo.

Ulje jasmina podstiče optimizam i životnu radost. Stručnjaci za aromaterapiju kaću da sivi dan pretvara u karneval.

Kako se gaji jasmin?

Sadnju jasmina poželjno je obaviti u proleće pogotovo u kontinentalnom delu jer su temperature izuzetno visoke, a opasnost od mraza je minimalna. Ova biljna vrsta najviše uspeva u priobalnim mediteranskim područjima a prilikom sadnje moramo voditi računa da je zemljište dobro izdrenirano a prilikom sadnje ga je potrebno dodatno pođubriti, kao i prilikom cvetanja. Drenaža je važna jer pomaže biljci da zadrži zdrav izgled i produžuje joj se životni vek, jer ukoliko bi preskočili ovaj postupak za posledicu bi imali sušenje biljke, opadanje cvetova, i listova, piše Baštovanka.rs

Jasmin
Jasmin foto: Profimedia

Prilikom sadnje trebamo voditi računa da vrh jasmina bude okrenut prema suncu a njegov koren bliže senci. Postupak sadnje je sledeći: iskopa se rupa dubine 50 cm, nakon čega sledi drenaža, gde se postavlja drenažni sloj dubine 15 do 20 cm, i kao sloj drenaže najčešće se koristi šljunak ili pesak. Nakon toga jasmin postavimo 3 cm iznad površine zemljišta i zalijemo vodom.

Što se tiče đubrenja početak ishrane biljke počinje u aprilu i završava se krajem leta. Pogodna đubriva koja se koriste su na bazi mineralnih kompleksih đubriva. Ona se razblažuju u vodi i na taj nači vrši se prihrana.

Zalivanje mora biti umereno iako jasmin voli vlagu moramo biti obazrivi jer prevelika količina vode može dovesti do utapanja biljke a samim tim do njenog sušenja i propadanja.

Bonus video:

13:23

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.