OVO JE GLAVNI RAZLOG ZAŠTO JE ŽENAMA HLADNIJE NEGO MUŠKARCIMA: Niste mogli ni da pretpostavite zašto je tako
Žena kojoj je hladno, Foto: Profimedia

ovo niste znali

OVO JE GLAVNI RAZLOG ZAŠTO JE ŽENAMA HLADNIJE NEGO MUŠKARCIMA: Niste mogli ni da pretpostavite zašto je tako

Ukoliko žena koristi antibebi pilule, temperatura tela je još viša, obzirom na to da su u pitanju hormonske pilule

Objavljeno: 14:44h

Sigurno ste sedeli sa nekim suprotnog pola, i ženi je uvek bilo hladnije nego muškarcu, u stanu, napolju, gde god da ste, a za to postoji vrlo logično objašnjenje.

Medicinska škola Univerziteta "Merilend" je sprovela istraživanje koje je potvrdilo da je telesna temperatura žena uvek viša od telesne temperature muškaraca. Odmah ćemo vam reći da, ukoliko ste pomislili da bi zbog ovoga ženama trebalo da bude toplije, grešite. Naime, hladan vazduh je toplom telu još hladniji, a sve zbog viška temperature kada je telo navuknuto da mu bude toplo.

Ukoliko žena koristi antibebi pilule, temperatura tela je još viša, obzirom na to da su u pitanju hormonske pilule, a hormoni, iako mi to ne primećujemo, utiču na temperaturu tela.

Hladnoća, Prehlada, Grip, Apoteka, Lekovi, Bolest
foto: Profimedia

Naime, čak i kada imaju identičnu kilažu, žene imaju manje mišićne mase od muškaraca, a mišići stvaraju više toplote nego što to radi telesna mast i na taj način doprinose dobrom funkcionisanju metabolizma.

Hormonalni status takođe utiče na to što žene i muškarci imaju različite temperature tela.

Temperaturi tela i kože doprinose ženski estrogen i progesteron i to tako što estrogen širi krvne sudove na rukama i nogama, a veći deo toplote se kod žena zapravo troši zbog toga. Sa druge strane, progesteron može da izazove suženje krvnih sudova na koži, a to znači da bi u neka područja u telu moglo da teče manje krvi, da bi neki unutrašnji organi bili topliji.

U zavisnosti od ciklusa, hormonalni status kod žena se, tokom meseca, menja, a hormoni su krivci za to što su ženama uši, stopala i šake hladnije u odnosu na ostatak tela.

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Do kada će trajati hladno vreme:

03:12

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Do kada će trajati hladno vreme?

(Espreso/ 24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.