EVO ŠTA SE MENJA U SE*SU POSLE 40. GODINE: Baš OVO se dešava kod OBA POLA
Seks, Foto: Andriy Popov / Panthermedia

PROČITAJTE OBAVEZNO

EVO ŠTA SE MENJA U SE*SU POSLE 40. GODINE: Baš OVO se dešava kod OBA POLA

Ako netko misli kako se posle 40-e godine strasti i potreba za seksom smanjuje, potpuno je u krivu. Iako, potrebno je više stimulacije i senzualnosti tokom odnosa

Objavljeno:

Oba pola se suočavaju s problemom pada hormona. To može smanjiti seksualnu uzbuđenost, želju i ugođaj. Ali, to možete rešiti stimulacijom, seksualnim igračkama i igricama.

Evo šta se sve menja u seksu u četrdesetim:

1. Potrebno je više truda Oba pola se suočavaju s problemom pada hormona. To može smanjiti seksualnu uzbuđenost, želju i ugodu. Ali, postoji rešenje. Potrebno je više stimulacije i senzualnosti tokom odnosa.

2. Imate više hrabrosti U četrdesetim možete imati bolji seks nego pre. Motivisaniji ste, samopouzdaniji i bolje poznajete svoje i partnerovo telo. Možete istraživati i češće se igrati. Budite kreativni, igrajte uloge, gledajte erotske ili porno filmove zajedno, isprobajte tantru…

3. Bolji orgazam Kako imaju više samopouzdanja, žene se lakše opuštaju i tačno znaju što žele. S iskustvom je lakše postići orgazam pa se često kaže kako nakon 40. nastupa druga faza seksualnog iskustva. Istraživanja pokazuju da 70 posto žena u 40-im i 50-im češće doživljava orgazam nego žene u 20-im.

4. Muškarci mogu duže Nakon 40. muškarci mogu primetiti da seks može duže trajati, zbog godina ili jer su naučili odgoditi orgazam. To ih još više povezuje s partnericom.

5. Ponekad on neće moći Loša stvar je da je rizik od erektilne disfunkcije sve veći. Do toga dovode nezdrave navike – gojaznost, povišeni pritisak, neaktivnost i stres. Ali, erektilna disfunkcija danas se uspešno leči. Pomoći će bolja komunikacija, povećana stimulacija, ali i uvođenje seksualnih pomagala u spavaću sobu.

seks
foto: Denys Kovtun / Alamy / Alamy / Profimedia

6. Koristite lubrikante Hormoni su krivac za to što seks u tim godinama može biti neugodan i ponekad bolan. S padom nivoa estrogena, sluznica postaje tanja i slabije prokrvljena pa sporije reagiuje na stimulaciju vlaženjem. Najbolji lubrikanti su s prirodnim sastojcima poput aloe vere i kokosovog ulja, koji ne narušava pH vagine.

Doktor vam može preporučiti estrogensku kremu koja vraća elastičnost sluznice i omogućava ugodniji seksualni odnos.

7. Pazite se polnih bolesti Iako mnogi misle da se to događa samo mlađima, stručnjaci tvrde suprotno. Zbog uzimanja lekova, kontracepcijskih sredstava i pada estrogena sluznica slabi pa su infekcije češće. Preporučuje se redovnija kontrola.

8. Mislite na srce Kardiovaskularno stanje je ključno za održavanje seksualne funkcije. Ono omogućuje prokrvljenost što direktno utiče na postizanje i održavanje erekcije. Uz to, ako održavate zdrav kardiovaskularni sistem, izbeći ćete neke nuspojave lekova koji mogu uticati na seksualnu želju.

Osim toga, redovan seks može smanjiti rizik od srčanih bolesti. Prema stručnjacima, to je dva puta sedmično.

9. Doći će do zatišja Seksualna želja ne gori uvek istim plamenom. Parovi u dugim vezama često preskaču predigru, izlaske, romantične večere ili seksi poruke. Zaboravljaju da to može pokrenuti strasti.

10. Seksa i dalje mora biti U četrdesetim se više povezujete s partnerom pa to vreme iskoristite za začinjavanje seksualnog života. Prema istraživanjima, 85 odsto žena nakon 40. godine smatra da je seks veoma bitan, prenosi 24sata.hr.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.