POZNATI HIRURG IZNEO ŠOKANTNU TVRDNJU: Uradite OVO pre SPAVANJA i REŠIĆETE SE VELIKOG PROBLEMA
Hirurg, Foto: Printscreen/TikTok/dr.karanr

PAŽNJA

POZNATI HIRURG IZNEO ŠOKANTNU TVRDNJU: Uradite OVO pre SPAVANJA i REŠIĆETE SE VELIKOG PROBLEMA

Neispavanost utiče negativno na naše rapoloženje i često dovodi do razdora u kuć

Objavljeno: 10:42h

San je jedna od najvažnijih stvari za funkcionisanje čitavog organizma, pa u skladu sa tim postoje mnogobrojni saveti kako da se on unapredi i učini kvalitetnijim.

Međutim, savet poznatog hirurga iz Indije, koji je veoma popularan na društvenim mrežama, pa njegovi profili na Instagramu i TikToku broje više od nekoliko hiljada pratilaca, zaista je neobičan. Naime, verovatno mnogi od nas nikada ne bi mogli ni da pomisle da nešto slično može da utiče na kvalitet sna, pa da li biste se usudili da probate?

Neispavanost utiče negativno na naše rapoloženje i često dovodi do razdora u kući.

Tako taj lekar savetuje parove koji žele da se dobro odmore da ne spavaju jedno pored drugog u istom krevetu. Prema njegovim tvrdnjama to bi i te kako moglo da utiče na kvalitet sna oba partnera, a takođe i na opšte zdravlje.

On se zove dr Karan Rajan i poznat je po tome što redovno deli korisne medicinske savete na društvenim mrežama. Sada je, kada je u pitanju zdrav san, objasnio da ukoliko vaš partner hrče ili se previše pomera dok spava to može da spreči vas da uđete u REM fazu, što je najdublji stadijum sna.

U videu koji je podeljen sa njegovih 4,8 miliona TikTok pratilaca, dr Rajan, koji radi kao hirurg i predavač na Univerzitetu u Sanderlendu, objasnio je da neće svi imati isti ciklus spavanja. To bi moglo značiti da jedan partner završi hronično neispavan, dok je drugi savršeno odmoran.

Telesna temperatura je takođe problem, tvrdi dr Rajan, jer deljenje kreveta sa nekim prirodno podiže telesnu temperaturu, što dalje može dovesti do nekvalitetnog sna.

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.