ULJE NA KOME STE PRŽILI MOŽETE UPOTREBITI OPET: Uradite SAMO 1 stvar i spremno je PONOVO da se koristi
Ulje, Foto: Printscreen TikTok/homewithchristina

MORATE ZNATI

ULJE NA KOME STE PRŽILI MOŽETE UPOTREBITI OPET: Uradite SAMO 1 stvar i spremno je PONOVO da se koristi

Ulje je moguće ponovo koristiti, ali morate d auradite ovu jednu stavr

Objavljeno:

Ulje je namirnica neophodna za svakodnevnu upotrebu, ali i namirnica koji nije jeftina. Kada ga jednom iskoristite ne morate da ga bacate, možete ga korisiti ponovo, ali je važno na koji način ga tretirate i čuvate.

Kada završite s prženjem, pustite da se ulje ohladi. Kada dosegne sigurnu temperaturu, odvojite komadiće hrane koji su ostali u njemu. Zatim postavite finu cediljku ili gazu preko posude u kojoj nameravate da ga sačuvate i procedite ulje. Budite oprezni prilikom sipanja, jer na dnu friteze mogu biti veći komadi otpadaka. Odbacite ih zasebno.

ulje
foto: Printscreen Youtube Simple Food

Nakon toga, čuvajte ulje u zatvorenoj posudi na hladnom i tamnom mestu. Ne postoji službeno pravilo o tome koliko puta možete ponovo upotrebiti ulje; međutim, pokvariće se što ga više koristite, a to onda neće biti ni ukusno, a ni sigurno. Ako je zamućeno, ima čudan miris ili se na njemu stvorio sloj filma, vreme je da ga zamenite novim uljem.

Takođe, postoji jednostavan način za odrediti kad je pravi trenutak da zamenite ulje. Naime, dok pržite, pazite da se ulje ne dimi jer to je znak da su u njemu počela da se stvaraju štetna jedinjenja.

02:45

Žene prave sapun od jestivog, iskorišćenog ulja

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.