MESEČEVA DIJETA KOJA ĆE VAS PREPORODITI: Imaćete zdrave navike, a evo kada je vreme da POČINETE SA NJOM
Mesec, Foto: Beta/Dragan Gojić

SJAJNO

MESEČEVA DIJETA KOJA ĆE VAS PREPORODITI: Imaćete zdrave navike, a evo kada je vreme da POČINETE SA NJOM

Mesečeva dijeta je dobro poznati metod

Objavljeno: 15:58h

Mesečeva dijeta – Osnove

Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca.

Kada započeti mesečevu dijetu

Dakle, onoga trenutka kada počinje mlad Mesec (Mesec prelazi u novu fazu) – počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u tabeli na dnu članka.

Šta je dozvoljeno jesti/piti za vreme mesečeve dijete

Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj – možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća – naravno bez šećera i aditiva… Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.

Šta u slučaju jake gladi

Ukoliko osećate glad – popijte veliku čašu soka od povrća.

Da li je dozvoljena fizička aktivnost za vreme od 24 sata trajanja dijete

Da, čak je i poželjna. Lagane vežbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma.

Kakve rezultate možete da očekujete

Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg – naravno ako poštujete gore navedena pravila. Jednodnevni post je takođe odličan način da se poboljša imunitet.

Mesečeva dijeta – Dodatne napomene

Pošto izgubite nekoliko kilograma – nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagodite životni stil ovoj dijeti. Ako ste „borac“ na duge staze – mesečeva dijeta je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko meseci oslobodite viška kilograma.

Tabela mladog meseca

Mesečevu dijetu možete započeti po podacima datim u donjoj tabeli. Vreme je dato za zemlje sa prostora EX-YU (Centralno Evropsko vreme). Ako imate bilo kakvih nejasnoća – javite nam se i potrudićemo se da pomognemo.

(Espreso/Dijeta.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.