OVAJ MIRIS ĆE OTERATI SVE BUBE IZ VAŠE KUĆE: Neće vam prići TOKOM CELOG LETA, stručnjak tvrdi da ga NAJVIŠE MRZE
Insekti, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVAJ MIRIS ĆE OTERATI SVE BUBE IZ VAŠE KUĆE: Neće vam prići TOKOM CELOG LETA, stručnjak tvrdi da ga NAJVIŠE MRZE

Stručnjak Nik Šeklok podelio je neke praktične trikove o tome kako izbeći moljce, muve i druge insekte u svom domu, što znači da možete provesti letnje mesece bez insekata dok uživate na povetarcu, piše Daily Star

Objavljeno:

Većina nas tokom letnjih meseci drži otvorene prozore kako bismo pustili malo hladnog vazduha u svoje domove. Međutim, čineći to, često otkrijemo da dosadne bube ulaze u stan.

Stručnjak Nik Šeklok podelio je neke praktične trikove o tome kako izbeći moljce, muve i druge insekte u svom domu, što znači da možete provesti letnje mesece bez insekata dok uživate na povetarcu, piše Daily Star.

Šeklok, stručnjak iz Online-Bedrooms.co.uk predložio je ulaganje u mrežastu prozorsku pregradu. „Očigledno je rešenje stavljanje prozorske mrežice. Takođe, možete nabaviti privremeni koji se može ukloniti dok ulazite u zimu“, rekao je.

Osim toga, Nik je predložio korišćenje ulja pitome nane i lavande.

‘Mnoge bube privlači svetlost’

Insekti
foto: EPA/ZSOLT CZEGLEDI

„Dodajte malo ulja pitome nane u vodu i promešajte, zatim upotrebite bočicu s raspršivačem da raspršite tečnost po kući fokusirajući se na prozore i vrata“, rekao je, a prenosi Net.hr.

Lavanda je još jedan miris koji će vam pomoći da oterate insekte. Poput ulja pitome nane, možete dodati kapi ulja lavande u vodu i naprskati po kući ili nabaviti nekoliko malih biljaka lavande i staviti ih po svom domu“, dodao je

Ako želite da držite prozor otvoren da se rashladite, onda je dobra ideja da i svetla budu ugašena, rekao je Nik i istakao: „Mnoge insekte, posebno komarce, privlači svetlost i slediće je.“

Manje su šanse da te bube uđu u vašu sobu ako se rešite bilo kakvog potencijalnog svetla koje bi mogli da prate.

Održavanje sobe čistom takođe može pomoći u sprečavanju ulaska muva i drugih insekata. „Bube vole prljavo okruženje i lakše im je da se sakriju“, zaključio je Nik.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.