NA OVAJ POSEBAN NAČIN SE HRANI NIKOLA JOKIĆ: Tako je uspeo da smrša ČAK 14 KILOGRAMA, 1 namirnicu NIKAKO NE JEDE
Nikola Jokić, Foto: Starsport©

dijeta šampiona

NA OVAJ POSEBAN NAČIN SE HRANI NIKOLA JOKIĆ: Tako je uspeo da smrša ČAK 14 KILOGRAMA, 1 namirnicu NIKAKO NE JEDE

Evo kako se hrani Nikola Jokić i kako je uspeo da smrša 14 kilograma za veoma kratko vreme

Objavljeno:

Nikola Jokić doneo je Denveru pvu šampionsku titulu u istoriji. Nagetsi su postali šampioni NBA lige, pošto su u petom meču finalne serije savladali Majami i stigli do prstena.

Mnogi se pitaju u čemu je tajna Nikolinog uspeha, dok nema sumnje da je rođen da bude najbolji košarkaš na svetu. Ipak, osim talenta, za uspeh su važne i druge stvari kao što su tru, upornost, rad i životni stil.

Nikola Jokić, Luka Dončić
foto: RONALD MARTINEZ / Getty images / Profimedia

Jokić je ranije imao problem sa viškom kilograma, međutim, uspeo je da ga reši u rekordnom roku. Da bi izdržao velike napore, njegova ishrana treba da bude izbalansirana i pažljivo osmišljena. Nikola Jokić je jednom prilikom u intervjuu za lokalni "Denverstiffs.com" otkrio zanimljive detalje o svojoj ishrani.

Napravio si i veliku promenu kada si u 42 dana boravka u klubu izgubio 14 kilograma. Šta ti je, dođavola, učinio Stiv Hes (kondicioni trener)?

- On je Stiv Hes! Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koju sam učinio u karijeri. Hes mi je pomogao da uravnotežim kilažu, napravio mi je poseban režim ishrane. Sada jedem šest do osam puta dnevno, proteinske šejkove, salate, piletinu, ribu...

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Ali sve to se sprema na zdrav način, sa specifičnim uljem koje... ne znam... ima ukus... znate... BLJAK! To je grozno, ali naučio sam da se hranim zdravo, hoću da tako nastavim. Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno. Malo je teško jer u paklenoj sezoni nemaš baš mnogo vremena da se hraniš zdravo jer mi putujemo mnogo.

Očigledno je da si voleo drugačiju hranu. Pre Hesove dijete, šta si jeo?

- Oh... Možda ne bi trebalo da kažem. Reći ću samo da sam pio skoro četiri litra koka-kole dnevno! Obožavao sam je. Ali nisam popio ni kap u poslednjih godinu i po dana.

Majke i snajke:

00:53

Majke i Snajke

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.