OVE BILJKE SU VAŠ SPAS PROTIV KOMARACA: Zasadite ih, i BEŽAĆE OD VAS GLAVOM BEZ OBZIRA
Ilustracija, Foto: Mario Saccomano / Alamy / Alamy / Profimedia

MORATE ZNATI

OVE BILJKE SU VAŠ SPAS PROTIV KOMARACA: Zasadite ih, i BEŽAĆE OD VAS GLAVOM BEZ OBZIRA

Ove biljke su pravi štit od malih napasti - komaraca

Objavljeno:

Uz leto dolaze i male napasti - komarci. Protiv njih postoje mnogobrojna rešenja koja sadrže različitu hemiju, ali ovo je potpuno prirodna način koji će vas sačuvati od njih.

Postoje biljke koje svojim mirisom odbijaju komarce jer luče određene supstance koje im smetaju. Donosimo vam listu od 5 popularnih biljaka koje se lako gaje i sjajne su u odbijanju komaraca. Možete ih posaditi u dvorištu, na terasi u saksiji ili držati na prozorskoj dasci, ali i uneti u kuću i staviti u vazu. Za nas imaju prijatan miris, ali komarce mogu oterati daleko od vašeg doma.

Ovo su biljke "čuvari" protiv komaraca:

1. Lavanda

Uživamo u mirisu lavande, ali leteći insekti kao što su komarci verovatno neće podeliti ovo zadovoljstvo sa nama: oni će odmah nestati. Najbolja sorta ove biljke protiv komaraca je lavandin, koji sadrži visoku koncentraciju kamfora, čiji miris odbija insekte.

Lavanda
foto: Printscreen YouTube/Natura e Bellezza

2. Matičnjak

Njegov naglašeni mirus limuna podseća na citronelu (ali na mnogo prijatniji način). U stvari, biljke koje sadrže visoke nivoe citronelola odbijaju insekte. Posadite ove mirisne biljke protiv komaraca u dvorištu, a uveče otkinite nekoliko listova i ubacite ih u vrelu vodu i skuvajte čaj. Veoma je ukusan!

3. Bosiljak

Saksija ispunjena mirisnim bosiljkom će vam zaista pomoći da uživate u prirodi na otvorenom, u miru i tišini bez napada insekata. To je jedna od retkih biljaka koja odiše jakim mirisom i kada je ne gnječenje ili ne kidate listove. Samo stavite saksiju na prozor ili na sto u bašti.

4. Mačja trava (japanska mačja trava)

Još jedna biljka protiv komaraca. Komarci ne podnose mačju travu, ali mačke je baš vole, pa ne dozvolite vašem ljubimcu da vam kida i stalno gricka travu. Dobro će doći za kontrolu komaraca.

Nana
foto: Profimedia

5. Nana

Ono što je dobro za čaj i za koktel, dobro je i za vašu kožu. Iseckajte listove mente i ubacite u ćašu vode, ovo će pomoći u odbijanju komaraca uveče, a eterična ulja sadržana u listovima efikasno će umiriti svrab kože nakon ujeda insekata.

06:02

ČOVEČE, MALARIJU PRENOSE KOMARCI, A NE LJUDI! Dr Šekler oštro prema predstvaniku SZO: Rekao je totalnu glupost! Sudanci su žrtve

(Espreso/Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.