OVO JE SRPSKI PIRINAČ, DANAS NIKO NE ZNA KAKO DA GA SKUVA: Vraćamo ŽITARICU iz zaborava, sprema se PROSTO KO PASULJ
Proso, Foto: Printscreen/Youtube/ Lekovite Biljke

jedite našu hranu

OVO JE SRPSKI PIRINAČ, DANAS NIKO NE ZNA KAKO DA GA SKUVA: Vraćamo ŽITARICU iz zaborava, sprema se PROSTO KO PASULJ

Kuvaju se isto, ali ovo su jeli naši stari, pre nego što su znali šta je pirinač

Objavljeno:

Proso je žitarica koja se veoma lako vari, bogata je mnogim hranljivim materijama, pa je idealna za početak dana, naročito u kombinaciji sa semenkama i koštunjavim plodovima.

Međutim, mnogi ovu žitaricu ne koriste u ishrani jer ne znaju kako da je pripreme.

Proso
foto: Printscreen/Youtube/ Lekovite Biljke

Proso se kuva slično kao pirinač. Možete ga samo proprati u vodi pre kuvanja ili ga potopiti preko noći. Stavite u šerpu šolju prosa i 3 šolje vode. Ostavi se da voda počne da ključa pa se smanji temperatura i kuva još 15 min. Može se dodati i malo soli.

Prosenu kašu možete napraviti tako što dodate više vode i ostavite da se proso raskuva skroz. A zatim dodate mleko, jogurt, voće, med...šta god volite.

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

01:00

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.