AKO PIJETE OVO PIĆE KOMARCI ĆE VAS VEROVATNO VIŠE NAPADATI: Istraživanje dokazalo i ZBOG ČEGA
Komarci, Foto: Profimedia

saznajte

AKO PIJETE OVO PIĆE KOMARCI ĆE VAS VEROVATNO VIŠE NAPADATI: Istraživanje dokazalo i ZBOG ČEGA

Ovo potvrđuje istraživanje objavljeno u magazinu Journal of the American Mosquito Control Association

Objavljeno:

Imamo lošu vest za sve koji jedva čekaju da uživaju u letnjim večerima na otvorenom uz osvežavajući džin-tonik. Naučnici su otkrili da bi džin mogao da nas učini privlačnijim komarcima, a tonik sadrži premalo kinina da bi se mogao nazvati delotvornim oružjem protiv dosadnih insekata.

„Ispijanje alkohola uopšteno nas čini privlačnijima komarcima“, rekao je profesor Džejms Logan u britanskoj televizijskoj emisiji This Morning.

Komarac, Ujed, Svrab
foto: Profimedia

Njegove reči potvrđuje istraživanje objavljeno u magazinu Journal of the American Mosquito Control Association, prema kojem konzumacija alkohola „značajno“ privlači komarce.

Posmatrajući 12 muškaraca i jednu ženu starosti od 20 do 58 godina, istraživači su merili sadržaj alkohola u znoju učesnika koji su popili 350 mililitara piva. Takođe su posmatrali proizvodnju znoja i temperaturu kože dobrovoljaca pre i posle alkoholnog pića. Na one koji su pili pivo sletalo je više komaraca.

komarac
foto: pexels/Jimmy Chan

„Studija je potvrdila da bi osobe koje piju alkohol trebalo da budu oprezne jer su pod povećanim rizikom od uboda komaraca, a time i bolesti koje oni prenose“, zaključili su istraživači.

Najbolje što možete da uradite da se zaštitite od ovih krvopija je da nabavite efikasan repelent i nanesete ga kad god boravite na otvorenom. I ne zaboravite da ga redovno obnavljate, kao i kremu za sunčanje.

Majke i sanjke:

00:51

Majke snajke

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.