ZA STARO HERCEGOVAČKO JELO LJUDI GOVORE DA JE PRAVI "MELEM" ZA CREVA: Naši stari su pucali od zdravlja!
Cicvara, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

tradicionalno

ZA STARO HERCEGOVAČKO JELO LJUDI GOVORE DA JE PRAVI "MELEM" ZA CREVA: Naši stari su pucali od zdravlja!

Može se poslužiti sa pavlakom, jogurtom ili kiselim mlekom, a po želji se može napraviti i salata

Objavljeno:

Cicvara je staro, tradicionalno jelo koje se pripremalo svakog jutra. Bila je neizostavni deo srpske kuhinje kuhinje u Crnoj Gori, Krajini, Hercegovini...

Veruje se da je odlična za varenje, pa je nazivaju i "melemom za creva".

Sastojci:

2 dcl vode 2 dcl mleka 300-400 g krem sira ili kajmaka 8 kašika belog kukuruznog brašna 1 kašika neotopljene masti (ako koristite kremu, nije vam potrebna) 1 kašičica soli kašika meda

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, vodu i mast i prokuvajte, pa dodajte sir i posolite, pa dobro promešajte.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Kada ponovo provri, smanjiti temperaturu, sipati kukuruzno brašno i neprestano mešati da se lagano krčka oko 10 minuta. Kada se smesa „uhvati” za dno posude, kao da se malo zalepi i poprimi teksturu „žvake”, gotova je. Najlepše je vruće. Može se poslužiti sa pavlakom, jogurtom ili kiselim mlekom, a po želji se može napraviti i salata.

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.