OVA TORTA JE ELITNA KOLIKO I NJENO IME: Dobila ga je po čuvenoj GLUMICI, a OVO nipošto NE SMETE da radite sa FILOM
Širli Templ, Foto: Printscreen/ Youtube/ Nađa

RECEPT

OVA TORTA JE ELITNA KOLIKO I NJENO IME: Dobila ga je po čuvenoj GLUMICI, a OVO nipošto NE SMETE da radite sa FILOM

Preukusna torta bez glutena, puna čokolade,

Objavljeno:

Veruje se da je Širli Templ torta dobila ime po čuvenoj glumici. Ova neodoljiva poslastica sa korama prepunim lešnika i filom od čokolade je apsolutno savršena, a ovaj starinski recept se nalazi čak i u Patinom kuvaru.

Ako ste ljubitelj čokoladnih torti, onda vam savetujemo da obavezno napravite ovu.

Sastojci:

Za koru:

  • 7 jaja
  • 140 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 140 g mlevenih lešnika
Širli templ, Torta, Čokoladna torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Nađa

Za fil:

  • 4 jajeta
  • 130 g šećera
  • 150 g čokolade
  • 200 g putera
Širli templ, Torta, Čokoladna torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Nađa

Priprema:

  1. Odvojite žumanca od belanaca, pa žumanca penasto umutite sa šećerom. Čokoladu istopite, pa dodajte u žumanca, kao i mlevene lešnike. Dobro umutite da se sastojci sjedine. Nakon toga belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte u žumanca i lagano mešajte. Sipajte smesu u okrugli kalup koji ste premazali uljem ili obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Izvadite da se kora ohladi.
  2. Penasto mikserom umutite jaja sa šećerom, pa kratko kuvajte na pari. Povremeno promešajte, pa posle 10 minuta dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne otopi i dok se sastojci ne sjedine. Sve vreme mešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa ohladite u frižideru. Penasto umutite puter sobne temeprature, pa dodajte u ohlađeni fil i sjedinite mikserom. Isecite kore na 2 ili 3 jednaka dela, pa nafilujte jednu koru, preko stavite drugu, opet fil, pa treću koru. Premažite celu tortu filom.

Napomena: Nemojte predugo da mutite jer će fil postati svetliji i mekši.

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

01:00

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.