STARINSKI RECEPT ZA KOH SA GRIZOM KOJI SVI OBOŽAVAJU: Jeftin, a TOPI SE u ustima, SLASNIJI niste jeli
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

prijatno!

STARINSKI RECEPT ZA KOH SA GRIZOM KOJI SVI OBOŽAVAJU: Jeftin, a TOPI SE u ustima, SLASNIJI niste jeli

Koh sa grizom niko ne odbija

Objavljeno:

Jugoslovenski kolač koji svi i dalje obožavaju je koh. Ovaj recept ćete obožavati čim ga jednom probate!

Sastojci:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike brašna
  • 4 kašike griza
  • 1 kašika limunovog soka

Za preliv:

  • 800 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanil šećer
Koh, Nemački koh
foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Priprema: Odvojite žumanca i belanca, pa belanca umutite u čvrst šne zajedno sa šećerom. Zatim postepeno dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte bršano, griz i sok od limuna i lagano umešajte. Sipajte u vatrostalnu posudu koju ste premazali uljem ili puterom. Pecite na 180°C oko 15-20 minuta. Za to vreme napravite preliv tako što ćete pomešati mleko, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok se šećer ne otopi, pa prelijte gotovo kolač. Ostavite da ohladi.

13:18

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.