NAJBOLJA ZAMKA ZA STRŠLJENOVE ISKUSNIH PČELARA: Sve što vam treba je 30 DINARA da ih se REŠITE jednom za svagda
Stršljenovi, Foto: Printscreen/youtube/Sveni King

efikasno

NAJBOLJA ZAMKA ZA STRŠLJENOVE ISKUSNIH PČELARA: Sve što vam treba je 30 DINARA da ih se REŠITE jednom za svagda

Zamka je posebno dobra zbog toga što ne morate da prilazite blizu insektima, već samo postavite zamku i završili ste posao

Objavljeno:

Njihov ubod je vrlo bolan, a najveći su insekti iz porodice osa. Vrlo često za ljude mogu biti pogubni, pogotovo ako se nađete u blizini njihovog gnezda. Postoji način da ihb se rešite ako ih primetite na vreme, a evo i kako.

Pčelari takođe imaju problem sa stršljenovima jer oni love ove plemenite insekte, pa su oni našli način da ih eliminišu najefikasnije.

Stršljen
foto: Printscreen TikTok/venomousart

Za ovu zamku potrebno vam je malo piva, malo šećera i jedna obična plastična flaša.

Sve što treba da uradite jeste da u plastičnu flašu sipate malo piva, dva tri prsta od dna i u pivo dodate malo vode i jednu kašiku šećera. Ova mešavina privlači stršljenove, ali i ose, koji kad uđu u flašu, ne mogu više da izađu i uginu.

Zamka je posebno dobra zbog toga što ne morate da prilazite blizu insektima, već samo postavite zamku i završili ste posao.

Stršljen
foto: Profimedia

Neki pčelari kažu da u mešavinu treba dodati malo sirćeta i da tada bolje deluje. Probajte kako god, nema šanse da ne uhvatite nekog stršljena.

Što se tiče uništavanja gnezda, najbolje je da to prepustite profesionalcima, a ako baš morate da se obračunate s njima, radite to kad padne mrak i postarajte se da budete dobro zaštićeni.

Gnezdo se može paliti brenerom, uništavati jakim insekticidom ili kombinacijom ta dva, a ako je pristupačno, može celo i da se ubaci u deblji najlonski džak.

GENIJALNI PČELAR SPOJIO LJUBAV PREMA ELETRONICI I PČELARSTVU: U stalnom je kontaktu sa pčelama putem SMS-a:

03:02

GENIJALNI PČELAR SPOJIO LJUBAV PREMA ELETRONICI I PČELARSTVU: U stalnom je kontaktu sa pčelama putem SMS-a (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.