OVU SELJAČKU PROJU MOŽETE DA JEDETE I DA SE NE GOJITE: Treba vam 10 minuta i SAMO 3 SASTOJKA (RECEPT)
Proja, Foto: Printscreen/youtube/SerpicaNet

Starinska kuhinja

OVU SELJAČKU PROJU MOŽETE DA JEDETE I DA SE NE GOJITE: Treba vam 10 minuta i SAMO 3 SASTOJKA (RECEPT)

Ovakve recepte pamtimo iz detinjstva i mladosti

Objavljeno:

Jedno od omiljenih srpskih jela, projara, opstala je vekovima uprkos tome što su se u modernim vremenima pojavili recepti koji pružaju potpuno novi gastronomski doživljaj.

Iskusne domaćice ni jednu nedelju ne mogu da zamisle bez ovog savršenog jela, a mi vam donosimo recept koji će vas svojim mirisom i ukusom u potpunosti vratiti u detinjstvo.

Sve što vam treba verovatno imate u svojoj kuhinji, a evo i šta je to:

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Sastojci:

  • 400 g kukuruznog brašna
  • 220 ml mlake vode
  • 1/ 2 kesice praška za pecivo
  • 1 ravna kašičica soli
  • malo masti za podmazivanje
Proja
foto: Printscreen/youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Priprema:

  1. U mlakoj vodi razmutite prašak za pecivo i so, pa sipajte u 400 grama kukuruznog brašna. Masa treba da je žitka, nešto gušća od testa za palačinke. Sve to varjačom izmešati i sipati u tepsiju podmazanu mašću.
  2. Tepsiju staviti u unapred zagrejanu rernu na 230 stepeni i peći oko 15-20 min, odnosno dok korica ne postane tamno smeđa. Kada se proja ispeče, ovlaš je poprskajte vodom i ostavite da se prohladi.
  3. Potom je požete poslužiti uz bilo koje jelo, a jesti je i samu uz času jogurta ili mleka, jer ima fenomenalan ukus.

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI:

01:16

DRAGA MAŠIN DONELA PRVI RECEPT ZA SLATKO U SRBIJU? Original se čuva u muzeju u Kraljevu, a evo kako se poslastica PRAVILNO SLUŽI

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.