MILJANA JE JELA OVO SVAKO JUTRO, A REZULTATI SU JE OSTAVILI BEZ TEKSTA: Sve se desilo za VRLO KRATKO VREME
Ovsena kaša, Foto: Printscreen YouTube/Purely Elizabeth

OBRATITE PAŽNJU

MILJANA JE JELA OVO SVAKO JUTRO, A REZULTATI SU JE OSTAVILI BEZ TEKSTA: Sve se desilo za VRLO KRATKO VREME

Ovsena kaša smatra se jednim od najzdravijih doručaka, dok mnogi ne mogu da zamisle jutro bez svoje omiljene kaše. Miljana je za Telegraf ispričala svoje iskustvo sa ovsenom kašom i otkrila zanimljive detalje

Objavljeno:

Doručak je mnogima omiljeni obrok u danu, te vrlo pažljivo biraju kojom namirnicom će da započnu dan. Veruje se i da je doručak najvažniji obrok, te da od njega zavisi i metabolizam. Ispovest žene koja je svako jutro pila jogurt sa lanom mnoge je iznenadila, a onda je bila oduševljena rezultatima nakon samo 2 nedelje.

Ovsena kaša smatra se jednim od najzdravijih doručaka, dok mnogi ne mogu da zamisle jutro bez svoje omiljene kaše. Miljana je za Telegraf ispričala svoje iskustvo sa ovsenom kašom i otkrila zanimljive detalje.

- Počela sam da jedem ovsenu kašu svakog jutra za doručak. Uglavom sam jela već pripremljenu smešu iz kesice, a kad god sam mogla pravila sam sama svoju kašu. Uvek je spremam sa toplom vodom jer želim da izbegnem dodatne kalorije i usporeno varenje mešanjem sa mlekom i jogurtom. Pronašla sam mešavinu voća koja mi savršeno odgovara uz ovsenu kašu, a kad god sam u prilici koristim sveže voće.

U kašu obično stavim suvo grožđe, lešnik ili badem, bananu ili bobičasto voće. Dugo mi je trebalo da se nateram i da krenem sa ovom rutinom, ali sada sam presrećna što jesam jer su me rezultati ostavili bez teksta.

Ovsena kaša
foto: Printscreen YouTube/Andjina zdrava Kuhinja

Prvo što sam primetila jeste da mi je koža postala mnogo kvalitetnija i lepša. Ovsena kaša je odlična u borbi protiv upala na koži pa se savetuje svima koji pate od ekcema, dermatitisa i osipa, a meni je bila odlična i u borbi protiv bubuljica. Cink iz ovsene kaše pomaže u borbi protiv proširenih pora i utiče na oporavak kože. Gvožđe je hrabni i povećava vlažnost i izdržljivost ćelija kože, dok magnezijum smanjuje otok i crvenilo kao i podočnjake.

Kako redovno treniram, primetila sam da su mi mišići izdefinisaniji nakon treninga i da imam dovoljnu količinu proteina koji su neophodni za oporavak mišića nakon treninga. Pored toga tu su i ugljeni hidrati koje mišići zahtevaju, ali i antioksidanti.

Imam godinama probleme sa cirkulacijom, a sada sa ovsenom kašom koja je puna antioksidanata situacija je drugačija. Antioksidanti pomažu da arterije budu prokrvljene i sprečavaju zapušenje krvnih sudova zbog čega je cirkulacija mnogo bolja. Imam više energije kada ujutru započnem dan uz ovakav doručak i mogu lakše da ispunim sve obaveze koje imam, a pri tom stignem i da odradim dobar trening u teretani.

Kako sam imala više energije i unosila zdrave namirnice primetila sam da sam izgubila par kilograma i to baš na mestima na kojima sam i htela. Bila sam duže vreme sita i nisam se prejedala kad sam bila gladna.

Sada znam da su svi koji su pričali da je ovsena kaša odlična za zdravlje i izgled bili u pravu. Pored svega, na ovaj način štitim svoje telo od lošeg holesterola i rizik od srčanih oboljenja je mnogo manji. Nastaviću da jedem ovsenu kašu za doručak i dalje jer sam prezadovoljna rezultatom, rekla je Miljana za Telegraf.

(Espreso/Stil/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.