OVA TORTA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH U SRBIJI: Recept svaka DOMAĆICA TRAŽI zbog neodoljivog KREMASTOG UKUSA
Bingo torta, Foto: Printscreen/Youtube/stacemozarucak

najkremastija torta!

OVA TORTA JE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH U SRBIJI: Recept svaka DOMAĆICA TRAŽI zbog neodoljivog KREMASTOG UKUSA

Bingo torta je jedna od najtraženijih torti na našim prostorima.

Objavljeno: 19:26h

Ovoj torti se podjednako raduju svi od najmlađih do najstarijih:

Sastojci

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika kakaoa

Za preliv kore:

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux
  • 300 g mlevene plazme
  • 2 dl soka od pomorandže
  • 1 margarin
  • 150 g prah šećera

Za fil:

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 2 margarina
  • 300 g prah šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kutije jafa keksa
  • 3 kutije piškota

Za dekoraciju:

  • 3 kesice čokoladnog šlag krema
Torta
foto: Printscreen/Youtube/stacemozarucak

Priprema

  • Kora: Penasto umutiti jaja se šećerom, zatim dodati brašno prosejano sa kakaom i orahe, pa sve lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Koru preliti sa sokom od pomorandže.
  • Fil od plazme: Plazmu natopiti sa sokom od pomorandže. Margarin penasto umutiti sa prah šećerom, pa dodati i natopljen keks, pa sve dobro sjediniti.
  • Fil: Odvojiti malo mleka i u njemu razmutiti prah sa pudingom, ostatak mleka bez šećera staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućenu smesu i kuvati uz stalno mešanje na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
  • 2 margarina umutiti penasto sa prah šećerom pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.
  • Dobijeni fil podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu.
  • Filovanje: Na koru naneti fil od plazme..
  • ..poređati jafa keks prethodno namočen u sok od pomorandže.
  • Prkeo jafe naneti žuti fil.
  • Na žuti fil porđati piškote prethodno namočene u soku od pomorandže.
  • Preko piškota naneti fil od čokolade.
  • Dekoracija: Tortu premazati umućenim čokoladnim šlag kremom i dekorisati po želji.
00:47

Darko Lazic slavi Svetu Petku, a evo kakav slavski kolač je spremila Kaća

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.