DOMAĆICE, OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU PRAVITE: Zbog toga vam JELA uvek ispadnu GORKA i teška za probavu
Sečenej belog luka, Foto: Youtube / America's Test Kitchen

Pažnja

DOMAĆICE, OVO JE NAJVEĆA GREŠKA KOJU PRAVITE: Zbog toga vam JELA uvek ispadnu GORKA i teška za probavu

Beli luk je neizostavan dodatak mnogih jela

Objavljeno: 12:14h

Spremanje hrane nekada zna da predstavlja veliki problem. Naravno, ako znate kako da soremite to se nikada neće dogoditi.

Evo jednog saveta.

Pesto sos, Beli luk
foto: Printscreen/Youtube/ Fini Recepti by Crochef

Beli luk je jedna od omiljenih namirnica ljudi sa ovih prostora, zbog toga ga mnogi dodaju u razna jela. Ali, glavno pravilo koje treba uvek da imate na umu jeste da se beli luk dodaje pred kraj pripreme jela.

Prženje belog luka na samom početku spremanja poželjno je u slučaju pripreme malog broja jela, poput spanaća. Ali, i tada ne smete ubacivati beli luk u vrelo ulje jer će izgoreti velikom brzinom. Tako postaje gorak i težak za probavu.

Beli luk
foto: PRINTSCREN tIKtOK/MEWDAWNFIELDS

Temperatura se dugo održava na visokom nivou kod tiganja sa debljim dnom, pa kad dodajete beli luk u jelo, pomerite tiganj sa šporeta čim luk poprii zltnu boju.

Beli luk je moćna namirnica koja moža pomoći pri mršavljenju, a poseduje i lekovita svojstva.

Majke i snajke:

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/MagazinNovosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.