CVEĆE KOJE SVAKO OD VAS MORA IMATI U SVOJOJ BAŠTI OVOG LETA: Lako se održava, a svi će vam POZAVIDETI
Cveće, Foto: Printscreen/Instagram/eljardindecoty

ukrasite baštu

CVEĆE KOJE SVAKO OD VAS MORA IMATI U SVOJOJ BAŠTI OVOG LETA: Lako se održava, a svi će vam POZAVIDETI

Ako tražite najbolje cveće koje nudi jarke boje tokom celog leta, pogledajte ovih pet vrsta

Objavljeno:

Pripreme za vašu letnju baštu već polako počinju, a ukoliko ste i dalje u dilemi koje cveće doneti kao nove stanare vaše bašte, onda ste na pravom mestu.

U skladu sa dolazećom letnjom sezonom, pravi izbor su biljke čiji cvetovi imaju prelepe nijanse svetlih i jarkih boja. Ovog leta su to sigurno ove biljke, raskošnih latica.

Cveće
foto: Subotica živi

Gailardija

Ova predivna biljka svojim izgledom asocira na suncokrete, a jake boje njenih latica će sigurno osvežiti vaše dvorište. Što se tiče sađenja ove biljke, ona zaista nije zahtevna i ne bira tlo. Podnosi veoma siromašna zemljišta, ali će najlepša biti na plodnom i peskovitom tlu, gde je zemlja drenirana.

Ciklame

Ciklame su najpoznatije po svojoj ružičastoj sorti, iako imaju i ponudu drugih boja. Veoma zanimljiv cvet će dati vašoj bašti onaj autentičan izgled. Iako su najčešće viđene zimi, neke vrste mogu cvetati čitave godine, ali uz dobru negu. Važno ju je držati u hladovini i dublje zakopati u saksiji da bi se mogla preneti u kuću kada se promene uslovi.

Cveće
foto: Subotica živi

Hortenzija

Hortenzija nikda ne izneveri svojim zanimljivim i loptastim izgledom. Lepota hortenzije jesu, pored izgleda i njene nijanse.

Naime, ova biljka se javlja u mnogo nijansi, ali može ponekad i iznenaditi i pružiti vam njen "ombre" izgled. Tačnije, može se videti kako iz jedne boje prelazi u drugu. Hortezija je prava kraljica bašte i budite sigurni da će privući mnogo komplimenata. Nazivaju je još i biljkom senke. Odgovara joj svetlo mesto u vrtu koje je zaštićeno od direktnog sunca. Najbolje bi bilo da je na mestu gde je pre podne sunce, a posle podne senka.

Hibiskus

"Cvet besmrtnosti", k0ako još nazivaju hibiskus, pravi je letnji šarmer. Njegov miris pružiće se vašom baštom čim mu se krupni i raznobojni pupoljci otvore. Kada se gaji u saksiji, potreban je humus sa peskom i dovoljna dubina saksije kako bi se koren razvio kako treba i, naravno, da je dovoljno teška saksija zbog balansa.

Cveće
foto: GWI/Rita Coates / Garden world images / Profimedia

Dalije

Ako nemate dalije u svom vrtu, onda je ovo pravo vreme da ih zasadite. Dalije dolaze u raznim veličinama, ali i bojama. Bujan cvet i opojni miris brzo će vas oduševiti i postati jedan od pravih dragulja vašeg vrta. Najbolje rastu u bogatim zemljištima na kojima se ne zadržava voda. Vole osunčane i tople pozicije, a nikako ne podnose mraz. Zato su odlične da vam zamirišu ove sezone.

Kada doterate baštu i stigne lepo vreme, pravi je raj za oči da oko sebe imate prizor šarenih latica, ali i užitak opojnih mirisa.

Majke i snajke:

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.