RECEPT ZA ŠUPLJE MINI KROFNE: Mekane kao duša, TOPE SE u ustima
Krofne, Foto: Bakina Kuhinja

nedeljna poslastica

RECEPT ZA ŠUPLJE MINI KROFNE: Mekane kao duša, TOPE SE u ustima

Uz ovaj recept napravićete najmekše mini krofne do sada

Objavljeno:

Ljubitelji krofni će se oduševiti ovim receptom. Spremaju se na brzinu, nema mešenja testa, a kašikom se sipaju u vrelo ulje. Možete da ih jedete za doručak sa džemom ili eurokremom, a dodavanje jogurta u smesu ih čini baš mekanim.

Takođe u smesu za krofne dodajte i malo rendane kore limuna i biće osvežavajuće i mirisne.

Krofne
foto: Printscreen/youtube/Emininakuhinja

Sastojci:

1 jaje

prstohvat soli

5 kašika šećera

240 ml jogurta

140 ml mleka

1 kašičica rendane kore limuna

oko 300 g brašna

2 kašičice praška za peciva

Krofne
foto: Profimedia

Priprema:

U posudi penasto umutite jaje, so i šećer. Dodajte jogurt i mleko, pa sjedinite. Zatim dodajte rendanu koru limuna, kao i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lepo sjedinite, pa kašikom vadite i stavljajte u tiganj sa vrelim uljem.

Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, pa vadite na ubrus da se ocede. Uvaljajte u šećer.

Majke i snajke:

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.