MAJSTOR OTKRIVA ZAŠTO ZAPRAVO KLIMA TREBA DA SE ČISTI: Ovo je VAŽNIJE nego što mislite, pročitajte DOBRO
Klima uređaj, Foto: Profimedia

OBAVEZNO URADITE

MAJSTOR OTKRIVA ZAŠTO ZAPRAVO KLIMA TREBA DA SE ČISTI: Ovo je VAŽNIJE nego što mislite, pročitajte DOBRO

Da je čišenje klime obavezni deo kućnog budžeta početkom leta svi znaju, a mi smo pitali servisere klima uređaja šta možemo da uradimo sami i uštedimo

Objavljeno:

Ništa gore za vaše zdravlje nego prljava klima. Džabe što ona i dalje hladi, ako je niste čistili nekoloko godina ili još gore ako ste je kupili a ni jednom na njoj ništa nije rađeno. Servis klime je neophodan jednom godišne, a otkrivamo i zašto.

Da je čišenje klime obavezni deo kućnog budžeta početkom leta svi znaju, a mi smo pitali servisere klima uređaja šta možemo da uradimo sami i uštedimo, a šta moramo da platimo, piše City Magazine.

„Za početak, ako koristite klimu aktivno, trebalo bi da perete filtere makar jednom mesečno. Za to vam nije potreban nikakav novac, samo hladna voda i ako je filter baš prljav neko sredstvo koje koristite u kući za odmašćivanje“, savetuje Filip Petrović, serviser klima uređaja.

Klima uređaj, Klima
foto: Profimedia

A onda, dolazimo do dela, koji je takođe obavezan, ali se i plaća.

„Pre sezone korišćenja klime obavezan je servis, tokom kog serviseri peru unutrašnju i spoljnu jedinicu. Svi delovi se rasklapaju i sve se čisti. Taj servis košta oko 4.000 dinara za uređaje koje uglavnom svi imamo, a to je sedmica, devetka i dvanaestica. Kod većih klima može da bude nešto skuplje, sve zavisi koliko su uprljane“, objašnjava naš sagovornik.

Klima uređaj
foto: Profimedia

Ako imate klimu koju koristite i za grejanje, onda je servis obavezan dva puta godišnje, pre leta i pre zime.

I na kraju pitali smo koliko klima može da traje, jer većina domaćinstava u Srbiji koristi uređaje stare više od 10 godina.

„Ako je redovno održavana, klima nema rok trajanja“, rekao je Filip Petrović na kraju.

NE BISTE VEROVALI KOLIKO KLIMA UREĐAJU ZAISTA TROŠE Električar otkrio kako da mesečno UŠTEDIMO I DO 3.000 DINARA NA RAČUNIMA:

01:53

NE BISTE VEROVALI KOLIKO KLIMA UREĐAJU ZAISTA TROŠE Električar otkrio kako da mesečno UŠTEDIMO I DO 3.000 DINARA NA RAČUNIMA

(Espreso/ City magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.