OVAKVE NEĆETE JESTI NIGDE, RECEPT PRSTE DA POLIŽETE: Pogačice sa ČVARCIMA kao iz snova, idealne za CELU PORODICU
Pogačice sa čvarcima, Foto: Printscreen/youtube/IGYTHECOOK

Preukusno

OVAKVE NEĆETE JESTI NIGDE, RECEPT PRSTE DA POLIŽETE: Pogačice sa ČVARCIMA kao iz snova, idealne za CELU PORODICU

Zamesiti glatko, meko testo, po potrebi dodati mlake vode pri zamesivanju, pokriti krpom i ostaviti da naraste do udvostručenja volumena

Objavljeno:

Pogačice sa čvarcima su idealne za doručak ili večeru, ukusne su i kalorične za dane kada nam treba da se malo podmažemo.

Trebaće vam malo vremena za ovaj recept ali se isplati svaku paru. Nikad ništa ukusnije niste jeli.

Pogačice sa čvarcima
foto: Printscreen/youtube/IGYTHECOOK

Sastojci

Testo:

  • brašno 1 kg
  • jaja 4
  • so 1 kašika
  • uljeoko 1 dl
  • mleko 0,7 l
  • šećer 1 kašičica
  • kvasac 50 g
  • mlaka voda po potrebi
Čvarci
foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Premazivanje:

  • tropa od čvaraka300 g
  • sitni čvarci300 g
Čvarci
foto: RINA

Priprema:

  1. U mlako mleko dodati šećer i promešati, pa izmrviti kvasac i ostaviti da nadođe.
  2. U prosejano brašno dodati so i izmešati (da so ne dođe u direktan dodir sa kvascem), napraviti udubljenje u brašnu, razbiti jaja, pa sipati ulje i mleko sa nadošlim kvascem. Zamesiti glatko, meko testo, po potrebi dodati mlake vode pri zamesivanju, pokriti krpom i ostaviti da naraste do udvostručenja volumena.
  3. Kada je testo naraslo, izručiti ga, bez premesivanja, na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti oklagijom što tanje.
  4. Celu površinu testa obilno premazati tropom od čvaraka.
  5. Preko tropa obilno posuti sitne čvarke i blago pritisnuti da se čvarci zalepe za trop, kako ne bi spadali pri prenošenju testa. Ukoliko trop ili čvarci nisu slani, posoliti po ukusu.
  6. Nadeveno testo iseći na 8 istovetnih delova.
  7. Na jedan deo testa stavljati drugi, na drugi treći, ukupno 7 komada, svaki sa premazanom površinom okrenutom na gore.
  8. Poslednji, osmi komad testa pažljivo prevrnuti sa premazanom površinom na dole.
  9. Naslagano testo prekriti krpom i ostaviti da naraste oko 20 minuta.
  10. Kada je testo naraslo, rastanjiti ga oklagijom, pazeći da se slojevi ne poremete, a istovremeno vodeći računa da se dobije pravilan oblik testa, kvadratni ili pravougaoni.
  11. Oštrim nožem iseći testo na kvadrate željene veličine (8x8 cm).
  12. Pogačice slagati u ovlaš podmazan pleh sa vrlo malim razmakom.
  13. Svaku pogačicu odozgo premazati sa malo tropa i gornju površinu malo nareckati nožem.
  14. Prekriti pleh i ostaviti da pogačice narastaju oko 20 minuta.
  15. Peći u zagrejanoj rerni na 180’ C oko 15-20 minuta, zavisno od debljine pogačica, da lepo porumene.

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola:

00:52

MAJKE I SNAJKE UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola

(Espreso/ Blic žena recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.