INFUZIJA OD BELOG LUKA ZA CVEĆE: Napravite taj RASTVOR i sipajte u saksiju, biljke će vam BUJATI kao "iz vode"
Saksija, Foto: Printscreen/Twitter/TMerdovic

PROBAJTE

INFUZIJA OD BELOG LUKA ZA CVEĆE: Napravite taj RASTVOR i sipajte u saksiju, biljke će vam BUJATI kao "iz vode"

Da bi cveće bilo zdravo i lepo, o njemu se mora brinuti.

Objavljeno:

Glavna komponenta nege je pravovremeno i pravilno đubrenje. Međutim, cvećeu treba pažnja i ljubav, kao i redovni tretmani koji mu umnogome mogu pomoći da bude raskošno i lepo i vašem domu podari neverovatnu raskoš i odmor za oči.

Pored organskih dodataka za sobno cveće, koje možete naći u svim poljoprivrednim apotekama, veliku pomoć vam mogu pružiti i namirnice iz kuhinje, samo treba znati koje, i za šta su namenjene.

Šećer Iskusni uzgajivači često koriste šećer kao preliv. Na primer, kaktusima i fikusima jednostavno trebaju šećer i glukoza, koji se dobijaju kao rezultat razgradnje šećera. Glukoza pomaže u stvaranju složenih molekula koji služe kao građevinski materijal za biljke, a takođe služe i kao izvor energije. Da biste zelene biljke hranili šećerom, možete ga razblažiti u vodi i sipati svežu vodu ili posuti granule po zemlji, a zatim sipati. Ovaj postupak treba izvoditi jednom mesečno.

Beli luk, vino
foto: Profimedia

Beli luk Ako je biljka oslabljena i izgleda neuredno, u zemlju možete staviti karanfilić belog luka. Posle nekoliko dana cvet će poboljšati svoj izgled. Komad belog luka može poboljšati izgled cveta

(Espreso/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.