TRIK GORDONA REMZIJA ZA SECKANJE LUKA: Više nikad nećete ZAPLAKATI, rešiće vam najveći PROBLEM (VIDEO)
Gordon Remzi, Foto: Printscreen YouTube/Hell's Kitchen

da li ste znali?

TRIK GORDONA REMZIJA ZA SECKANJE LUKA: Više nikad nećete ZAPLAKATI, rešiće vam najveći PROBLEM (VIDEO)

Domaćice ne vole kada dođe na red seckanje crnog luka jer to podrazumeva plakanje. Ovo je caka koja će vam olakšati posao:

Objavljeno:

Naša kuhinja skoro da podrazumeva seckani crni luk u skoro svakom jelu. Posežemo za njim često, ali zato uvek i plačemo kada ga seckamo.

Ne samo što nam uglavnom suze oči dok pripremamo ovo povrće, već je i vrlo teško iseckati ga na komadiće, a da nam oni ne „beže“ i da luk ostane na dasci za sečenje bez „pomeranja“.

Ali, sve ovo se dešava se jer seckamo luk na pogrešan način. Navikli smo da u startu glavici luka odstranimo koren, a upravo nam to otežava posao na svim nivoima.

Čuveni britanski kuvar Gordon Remzi otkrio je kako se pravilno secka luk i videćete da je ova metoda zaista mnogo praktičnija. On savetuje da obavezno ostavite luk sa korenom, bar dok ne završite sa seckanjem, jer će u suprotnom početi da ispušta sokove, a baš će to izmamiti suze.

Crni luk
foto: Profimedia

Potom je važno da koristite oštar i veliki nož, a onda i da prepolovite luk. Polovinu glavice držite sa tri prsta, tako da srednji bude napred. Počnite da sečete usko i vertikalno, ali ne do korena, a potom dva puta zarežite vodoravno. Onda počnite da seckate lepo i čvrsto sve do kraja, baš kako je prikazano i na video snimku.

Daleko je lakše, zar ne?

02:15

NAJMOĆNIJI LEK ZA IMUNITET SRBIJA IMA U IZOBILJU: Stručnjaci sa Harvarda sugerisali da je OVA namirnica NAJBOLJA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.