OVAKO AUSTRIJANCI SPREMAJU HLEB: Nema KVASCA, a JEDAN DODATAK daje FENOMENALAN UKUS, odlepićete
Hleb, Foto: Baka Jelena

recept

OVAKO AUSTRIJANCI SPREMAJU HLEB: Nema KVASCA, a JEDAN DODATAK daje FENOMENALAN UKUS, odlepićete

Peći na 200 stepeni 35 minuta

Objavljeno: 10:03h

Domaćinski hleb je hrana koja je u Srbiji tradicija. Svaka domaćica sprema pogaču na svoj način.

Ovaj austrijski hleb vrlo je interesantan i drugačiji od svih koje ste do sada probali.

Ovaj spoj ukusa je nešto novo i fenomentalno.

Testo, Pogača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

450 grama brašna (ja sam koristila pšenično integralno) jedna kašičica soli jedan prašak za pecivo jedna kašika maslinovog ulja 220 mililitara mlake vode šaka maslina svež ruzmarin

Priprema:

U jednu činiju stavite brašno, prašak za pecivo, so, ruzmarin i sve dobro promešajte. Napravite smesu i dodajte ulje i vodu. Mutite kašikom a zatim izručitine na kuhinjsku ploču i domesite.

Testo, Pogača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Potrudite se da ga ne premesite previše, jer kasnije onda može hleb da bude tvrd. Rastanjite rukom veknu u obliku diska i dodate iseckane masline. Sada celu smesu napravite u lotpu i napravite oblik po želji pre pečenja. Peći na 200 stepeni 35 minuta.

Prijatno.

Majke i snajke:

00:52

Ne propustite najzabavniji kulinarski šou Majke i snajke na Kurir televiziji

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.