RASKOŠNA TORTA NA KOJOJ ĆE VAM SVI POZAVIDETI: Rapsodija ukusa na jednom mestu, kremastiji FIL NISTE PROBALI
Torta, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/FOODEE

RECEPT

RASKOŠNA TORTA NA KOJOJ ĆE VAM SVI POZAVIDETI: Rapsodija ukusa na jednom mestu, kremastiji FIL NISTE PROBALI

Loara torta je jedna od najpopularnijih i to zbog savršene kombinacije sastojaka

Objavljeno:

Loara torta je poslastica jedinstvenog recepta, a pravi se od mekanih kora sa lešnicima i najkremastijim filom opojnog vanila mirisa, a preko ide slatka glazura od bele čokolade. Najkvalitetniji sastojci i fantastičan ukus čine Loara tortu jednom od najraskošnijih, a možete da je služite u svim prilikama.

Obavezno isprobajte ovaj recept, jer nije kompilovana za pripremu, samo vam treba malo vremena, a svi će vam tražiti parče više.

Torta
foto: Printscreen Youtube/Cookrate - Cakes

Sastojci:

Za kore (za četiri kore):

16 belanca

800 g šećera

24 kašika mlevenih lešnika

1 limun

Za fil:

16 žumanaca

2 kašike brašna

5 kašike šećera

1 kesica vanilin šećera

750 ml mleka

200 g bele čokolade

1 margarin

250 g prah šećera

Torta
foto: Printscreen/Youtube/stacemozarucak

Za glazuru:

100 ml slatke pavlake

200 g bele čokolade

Priprema:

Kako se prave kore?

Belanaca (4 komada) kratko mutite, pa postepeno dodajte šećer (200 g) i mikserom sjedinite dok ne dobijete čvrst šne. Limun iscedite, pa u šne dodajte nekoliko kapi soka. U istu smesu dodajte mlevene lešnike (6 kašika) i lagano umešajte. Smesu sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte. Pecite u rerni na 150°C oko 45 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi, pa skinite pek papir. Od preostalih sastojaka napravite još 3 kore.

Torta, Torta puslica
foto: Printscreen/Youtube/elladelicieux

Ovako se pravi fil:

Žumanca umutite penasto sa brašnom, šećerom i vanilin šećerom. U šerpu sipajte mleko, pa kada se zagreje dodajte umućena žumanca i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta, pa dodajte izlomljenu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Umutite margarin sobne temeprature sa šećerom u prahu, pa pomešajte obe smese i sjedinite mikserom.

Slaganje torte:

Koru premažite filom, pa preko stavite drugu koru i opet premažite filom. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a kada stavite poslednju koru, celu tortu premažite filom. Stavite u frižider da se stegne dok napavite glazuru. Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, a zatim prelijte preko vrha torta. Ostavite u frižideru još 10 minuta da se glazura stegne.

Majke i snajke:

00:52

Ne propustite najzabavniji kulinarski šou Majke i snajke na Kurir televiziji

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.