OVAKO SE REŠAVA PROBLEM U KUĆI SA DETETOM: Prosvetni radnik otkrio ŠTA JE JEDINO REŠENJE
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVAKO SE REŠAVA PROBLEM U KUĆI SA DETETOM: Prosvetni radnik otkrio ŠTA JE JEDINO REŠENJE

Kvalitetno provedeno zajedničko vreme najbolji je lek koji vašem tinejdžeru može pomoći da postane bolji i prevaziđe probleme koje ima. Nađite snage za to

Objavljeno:

Nemoguće da roditelji ne primete da njihovo dete ima problem. Samo ako hoće. I ako ne laže sebe. Lek postoji, nije lako ali postoji

U ranom detinjstvu ne može se naslutiti koje dete će biti „problematično“, jer većina greši, "oni su samo deca", ali se može sa 99 odsto sigurnosti znati čije dete će trajno imati probleme kroz život, često možemo znati i precizno koje probleme. Treba imati na umu da ukoliko želimo da promenimo dečje ponašanje moramo nešto da menjamo, moramo uneti neke promene u našem delovanju i odnosu.

Pismo jedne majke ukazuje da je život sa problematičnim detetom nije nimalo lak.

Kako ova majka navodi: "Bivši sam prosvetni radnik i majka užasno problematicnog muškog deteta u njegovim tinejdžerskim godinama. Svakojaka dam go*vna pojela i nagutala se suza, ostala bez suza i bez rači. Kod nas je sve ispalo dobro jer sam prihvatila problem".

dete
foto: Anna Kaczor / Panthermedia / Profimedia

Kako dalje ova profesorka ističe da se sa njim borila sa svim sredstvima.

"Nemoguće da roditelji ne primete da njihovo dete ima problem. Samo ako hoće. I ako ne laže sebe. Nebitno je šta će svet da misli. Ja sam se borila ljubavlju i verovala da će sve biti dobro. Pila sam lekove za smirenje, mesecima, pre ulasku u kuću.

Ali ni u jednom momentu nisam odustala. Čak kad sam mislila da izlaza nema. Nisam marila za ogovaranja i likovanja. Moj je kakav god da je. I spasila sam njega i nas kao porodicu, ja sama. Jer sam prihvatila zlo i borila se", zavšava objavu ova hrabra majka.

Poruka ove majke je da nikad ne smemo da odustanemo od svoje dece, šta god nam se u životu događalo.

Kada ste roditelj problematičnog tinejdžera, normalno je da, kako problemi duže traju i postaju sve ozbiljniji, vi sve češće padate u iskušenju da „dignete ruke od svega“.

Istina, vaš odnos sa detetom, u ovom trenutku, daleko je od savršenog. Vi imate utisak da ste već sve pokušali, osećate se umorno i iscrpljeno.

Međutim, najbitnije je da, uprkos svemu, što više razgovarate, da se trudite da imate što bolju komunikaciju i pre svega da pokažete detetu koliko vam je do njega stalo.

Kvalitetno provedeno zajedničko vreme najbolji je lek koji vašem tinejdžeru može pomoći da postane bolji i prevaziđe probleme koje ima. Nađite snage za to!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.