OVO NIKO NE ČISTI, A IZVOR JE BAKTERIJA I BACILA: Jednim TRIKOM joj produžite VEK TRAJANJA
WC šolja, Foto: Facebook/MumsWhoClean (Printscreen)

čitite li je?

OVO NIKO NE ČISTI, A IZVOR JE BAKTERIJA I BACILA: Jednim TRIKOM joj produžite VEK TRAJANJA

Četku za WC šolju retko ko čisti, a izvor je bakterija, i trebalo bi redovno da je čistite!

Objavljeno:

U mnogim domaćinstvima ista četka za wc šolju stoji ginama, a to je velika greška!

Koliko ih često menjati

Postavlja se pitanje koliko često ih treba menjati. Prema rečima stručnjaka, preporuka je na devet meseci. Iako vam se čine čistim nakon tog roka, ne bi ih trebalo zadržava. Neki ih čak i peru. Međutim, postoji realna opasnost ako ih ne zamenite na vreme jer bakterije koje ostanu mogu uzrokovati brojne zdravstvene probleme.

Na primer, ako neko u vašoj porodici ima gastrointestinalnu bolest, četka postaje opasan predmet, i trebalo bi je brzo zameniti. Imajte na umu da četka ne samo da sadrži bakterije iz vode, već takođe zadržava komadiće toalet papira iz WC šolje, što je prilično nehigijenski i nezdravo.

Četka za WC šolju
foto: Profimedia

Neki nikad nisu čistili četku

U istraživanju koje je sproveo „Consumer Reports“, više od 77 posto ispitanika priznalo je da nikad nije očistilo četku za WC šolju, a neki su tvrdili da nisu znali da je to potrebno.

Stručnjaci preporučuju da bacite plastične četke koje su promenile boju, imaju savijena vlakna ili neprijatan miris. Osim toga, trebalo bi dezinfikovati glavu četke nakon svake upotrebe ili barem jednom nedeljno.

01:17

NEĆE DA SE DRUŽE JER SMO SIROTINJA! Porodica koja dostojanstveno nosi siromaštvo: Nemaju krov ni kupatilo, a veliki su domaćini!

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.