OVO JE POZNATO NEMAČKO JELO: Pravi se od DVE SRPSKE NAMIRNICE, a ceo svet ga ZNA (VIDEO)
Špecle, Foto: Prinstcreen/Youtube/Sašina kuhinja

bon apetit

OVO JE POZNATO NEMAČKO JELO: Pravi se od DVE SRPSKE NAMIRNICE, a ceo svet ga ZNA (VIDEO)

Mesite oko 15 minuta. Stavite da provri posoljena voda, pa tada narendajte testo direktno u nju

Objavljeno:

Pripremite ovaj nemački specijalitet i oduševite ukućane.

Sastojci:

Testo:

300 g glatkog brašna

3 jaja

½ kašičice soli

1 kašika istopljenog maslaca

50 ml vode

Sos:

150 g ementaler sira

100 g maslaca

1 crni luk

So, biber

Priprema:

Testo: Brašno, so, jaja i vodu pomešajte i umesite meko testo koje će biti lepljivo. Zato po potrebi dodajte još vode. Mesite oko 15 minuta. Stavite da provri posoljena voda, pa tada narendajte testo direktno u nju. Kuvajte 2-3 minuta. Špecle vadite pomoću rupičaste kašike. Pomešajte ih s kašikom maslaca.

Sos: Narendajte kačkavalj. Luk isecite na kolutove. Na malo maslaca popržite luk da postane hrskav. Stavite ga na papirnati ubrus. U većem tiganju rastopite maslac i kad dobije smeđu boju dodajte špecle, kačkavalj i dobro izmešajte. Krčkajte na tihoj vatri dok se kačkavalj ne rastopi. Poslužite tako što ćete u svaki tanjir preko špecli staviti malo prženog luka.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.