NA NAJLEPŠOJ PLAŽI U EVROPI STROGO ZABRANJENO KUPANJE: Nije zbog ajkula, razlog je mnogo JEZIVIJI (FOTO)
Plaža, Foto: EPA MALTON DIBRA

LEPOTE PRIRODE

NA NAJLEPŠOJ PLAŽI U EVROPI STROGO ZABRANJENO KUPANJE: Nije zbog ajkula, razlog je mnogo JEZIVIJI (FOTO)

Tripadvisor je u sklopu svojih godišnjih nagrada Traveller’s Choice objavio listu najlepših plaža na svetu u 2023. godini

Objavljeno: 19:00h

Nije najlepša plaža na svetu, to mesto zauzima plaža u Brazilu, ali je zato najlepša plaža u Evropi. Blizu je i uvek može biti turistička atrakcija koju ćete rado posetiti.

Ništa lepše niste videli, ali postoji obrt. Lepe stvari, kao i žene, mogu biti vrlo vrlo opasne.

Plaža, Crna plaža
foto: Printscreen/Youtube/Kristjan Logason

Tripadvisor je u sklopu svojih godišnjih nagrada Traveller’s Choice objavio listu najlepših plaža na svetu u 2023. godini, a najjači adut starog kontinenta kao najlepša našla se ona na Islandu koja je poznata po surovom okruženju i mračnim pričama.

Reynisfjara ili Crna plaža u Viku na Islandu proglašena je najlepšom u Evropi, ali ovo uopšte nije plaža na kojoj ćete uživati u sunčanju i kupanju.

Lava
foto: Printscreen/Twitter/ Scott Duncan

Ova turistička atrakcija poznata je po crnom pesku koji je nastao izlivanjem lave u okean i okružena je visokim stenama, a jake morske struje uzrokuju talase visine do 40 metara.

Fanovi serije „Igra prestola“ prepoznaće je kao jednu od lokacija sa snimanja, a brojni turisti na ovoj plaži su izgubili živote pokušavajući da snime savršenu fotografiju.

Plažu zapljuskuju jaki talasi severnog Atlantika koji dolaze u nepredvidivim razmacima, a turisti koji se previše približe vodi rizikuju da ih talasi bace na stene, zbog čega je najbolje diviti se njenoj lepoti sa bezbedne udaljenosti.

Crna plaža, Plaža
foto: Printscreen/Youtube/Kristjan Logason

Inače, prvo mesto na listi najlepših plaža sveta u 2023. zauzela je ona brazilska Baia de Sancho do koje se dolazi kamenim stepenicama, a krasi je savršen beli pesak i tirkizno more.

Među najlepšim plažama su i Eagle u Arubi, Cable Beach u Australiji, Grace Bay na ostrvima Turks i Caicos, Praia da Falesia u Portugalu, plaža Radhanagar u Indiji, Spiaggia dei Conigli na italijanskom ostrvu Lampedusi, plaža Varadero na Kubi i plaža Ka’anapali na Havajima.

PLAŽA NA RZAVU: Najčistija reka u Srbiji privlači turiste tokom cele godine:

01:18

PLAŽA NA RZAVU: Najčistija reka u Srbiji privlači turiste tokom cele godine

(Espreso/ Bašta balkana)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.