ZA NULA DINARA SREDITE CELU WC ŠOLJU, BEZ SKUPIH SREDSTAVA: Imate već sve u kući
Wc šolja, Foto: Profimedia

PROBAJTE I VI

ZA NULA DINARA SREDITE CELU WC ŠOLJU, BEZ SKUPIH SREDSTAVA: Imate već sve u kući

Kada istekne vreme, moraćete da koristite četku da uklonite naslage

Objavljeno:

Čišćenje toaleta je zadatak sa kojim se s vremena na vreme moramo suočiti i koji svi mrzimo. Može biti posebno teško održavati dno toaleta čistim i mirisnim.

Srećom, postoji jednostavan trik koji vam može pomoći da očistite dno toaleta i istovremeno ga dezodorirate: talog kafe.

Talog od kafe je veoma efikasan prirodni proizvod za čišćenje toaleta i otklanjanje neprijatnih mirisa. Prateći jednostavne korake, možete uživati u ekonomičnom i ekološki prihvatljivom rešenju za održavanje čistog i svežeg toaleta. Zato ne morate da kupujete opasne hemikalije za čišćenje i dezodorisanje toaleta. Talog od kafe je prirodan i ekonomičan proizvod koji se može koristiti za ovaj zadatak. Veoma je efikasan u eliminisanju loših mirisa, jer upija mirise i zamenjuje ih prijatnim aromama.

Uklonite naslage nakupljene na dnu toaleta

Ako imate naslage na dnu toaleta, preporučuje se da redovno čistite ovo područje kako biste sprečili nakupljanje. Možete koristiti mešavinu proizvoda za čišćenje i taloga kafe ili samo taloga kafe da biste uklonili ove naslage.

Počnite tako što ćete isprazniti WC šolju. Zatim uzmite šaku taloga od kafe i sipajte je direktno na dno toaleta. Kada se sva taloga ravnomerno rasporedi, sačekajte nekoliko minuta da uđe u naslage. Zatim isperite toalet i pustite da voda nekoliko puta cirkuliše.

Čišćenje možete završiti proizvodom za održavanje. Nakon ispiranja toaleta, sipajte u toalet sredstvo za čišćenje na bazi limunske kiseline ili kaustične sode. Preporučljivo je nositi rukavice i masku kako biste izbegli izlaganje hemikalijama. Pustite da proizvod deluje nekoliko minuta, a zatim dobro isperite vodom i ponovo isperite toalet.

Koristite talog kafe za čišćenje i dezodoriranje

Samo stavite kašiku taloga kafe u WC šolju i ostavite da deluje najmanje sat vremena kako bi zrna upijala loše mirise. Kada završite, možete isprati toalet čistom vodom i gotovi ste! Videćete da je vaš toalet čist i bez mirisa.

Pripremite rastvor za čišćenje od taloga kafe

Da biste napravili rastvor za čišćenje od taloga, pomešajte dve šolje taloga sa jednom šoljom vrele vode. Ovaj rastvor se zatim može sipati direktno u toalet kako bi se isprale naslage koje su se nakupile na dnu.

Važno je da je talog kafe fino mleven, a voda veoma vruća. Mešavinu zatim treba ostaviti u toaletu oko pola sata da bi se nakupljene naslage omekšale pre čišćenja.

Kada istekne vreme, moraćete da koristite četku da uklonite naslage. Takođe možete koristiti neabrazivno sredstvo za čišćenje kako biste uklonili tvrdokornije ostatke. Kada završite, ne zaboravite da temeljno isperite toplom vodom da biste uklonili talog kafe i sve nečistoće.

Možete dovršiti proces korišćenjem taloga kafe kao prirodnog dezodoransa. Da biste to uradili, jednostavno dodajte nekoliko kašičica taloga kafe u toalet i ostavite da deluje nekoliko sati pre konačnog ispiranja.

Bonus video

07:40

NEHUMAN ŽIVOT U 15 KVADRATA: Majka i ćerka decenijama stanuju u vagonu na periferiji Beograda (KURIR TV)

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.